Οκτώ πρώην συμπαίκτες του θα συναντήσει στη Φλουμινένσε ο Τιάγκο Σίλβα – Ανάμεσα τους και ο Μαρσέλο

Οκτώ πρώην συμπαίκτες του θα συναντήσει στη Φλουμινένσε ο Τιάγκο Σίλβα – Ανάμεσα τους και ο Μαρσέλο

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:41 - 09.05.2024 / Ανανεώθηκε: 13:12 - 20.05.2024

Ο Τιάγκο Σίλβα θα έχει πολλούς παλιούς γνωστούς πλέον στην καθημερινότητά του στη Φλουμινένσε.

Ο Τιάγκο Σίλβα δεν θα έχει κανένα πρόβλημα προσαρμογής στη Φλουμινένσε.

Ο έμπειρος Βραζιλιάνος αμυντικός γυρίζει μόνιμα στην πατρίδα του κι αφού πριν από 16 χρόνια ξεκίνησε την περιήγησή του στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Ο Τιάγκο Σίλβα, λοιπόν, θα συναντήσει οκτώ ονόματα με τα οποία έχει ήδη υπάρξει συμπαίκτης στο παρελθόν.

Στην εθνική Βραζιλίας και στους συλλόγους, έχει ήδη συνεργαστεί με τον πρώην άσο του Ολυμπιακού Μαρσέλο, αλλά και τους Φελίπε Μέλο, Ρενάτο Αουγκούστο, Γκάνσο, Ντόουγκλας Κόστα. Συνυπήρξε επίσης με τον τεχνικό Φερνάντο Ντινίζ, τον μάνατζερ Φρεντ και τον βοηθό προπονητή Μαρκάο.

Ο Τιάγκο Σίλβα και ο Φερνάντο Ντινίζ έπαιξαν μαζί στη Γιουβεντούντε το 2004, όταν ξεκινούσε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και ο σημερινός προπονητής βρισκόταν στο τέλος της καριέρας του. Δύο χρόνια αργότερα, έπαιξε με τους Μαρσέλο και Μαρκάο στη Φλουμινένσε.

Ο Τιάγκο Σίλβα, παράλληλα, έπαιξε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 με τον Φελίπε Μέλο. Την ίδια χρονιά, μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο, έπαιξε και σε φιλικό αγώνα για την εθνική με τον Γκάνσο.

Ο 39χρονος στόπερ ήταν πρωταθλητής του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών και έπαιξε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 με τους Φρεντ και Μαρσέλο. Αγωνίστηκε επίσης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 με τον Μαρσέλο και τους Ντόουγκλας Κόστα και Ρενάτο Αουγκούστο.

Παρόλο που βρισκόταν στην Ευρώπη, ο αμυντικός συνήθιζε να κάνει διακοπές στο Ρίο και να επισκέπτεται τον σύλλογο, όπου άρχισε να δημιουργεί φιλίες με παίκτες, που δεν τους είχε μαζί του στο παρελθόν.

Ο Τιάγκο Σίλβα θα συναντήσει επίσης στελέχη και μέλη του συλλόγου που είχε μαζί του στην πρώτη του περίοδο στη «Φλου».

Τέλος εποχής για τον Τιάγκο Σίλβα: Με δάκρυα στα μάτια ο Βραζιλιάνος ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την Τσέλσι (vids)
PREMIER LEAGUE

13:12 - 29.04.2024

Τέλος εποχής για τον Τιάγκο Σίλβα: Με δάκρυα στα μάτια ο Βραζιλιάνος ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την Τσέλσι (vids)

Επειτα από τέσσερα χρόνια στο Λονδίνο για λογαριασμό της Τσέλσι, ο Τιάγκο Σίλβα ανακοίνωσε πως στο τέλος της σεζόν θα αποχωρήσει από τους «μπλε».

Ο Τιάγκο Σίλβα επέστρεψε στον σύλλογο έπειτα από 16 σεζόν. Έγινε είδωλο σε Μίλαν και Τσέλσι και υπέγραψε μέχρι τον Ιούνιο του 2026. Ο έμπειρος άσος θα φτάσει στο Ρίο ντε Τζανέιρο για να ενταχθεί στην ομάδα σε περίπου έναν μήνα, μετά τη λήξη του συμβολαίου του με την Τσέλσι. Θα έχει το νούμερο 3 στη φανέλα και θα μπορεί να παίξει από τη 18η αγωνιστική στο Brasileirão, ενώ θα έχει δικαίωμα ν’ αγωνιστεί στους 16 του Conmebol Libertadores και του Copa do Brasil, εάν η Φλουμινένσε καταφέρει να προκριθεί και στις δύο διοργανώσεις.