Το 2022 μας αποχαιρετά με τη «σφραγίδα» του Αλεξάνταρ Μίτροβιτς
i

Μίτροβιτς/ Screenshot, via Twitter

Το 2022 μας αποχαιρετά με τη «σφραγίδα» του Αλεξάνταρ Μίτροβιτς

Πάνος Μαλακτάρης • 17:01 - 27.12.2022 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Ο θηριώδης Σέρβος φορ αφήνει πίσω του μια ονειρική χρονιά στην οποία κατέγραψε εξωπραγματικές επιδόσεις

Όταν έχεις την τεχνογνωσία, το «know how», ένα μικρό διάλειμμα δεν δύναται να σε βγάλει εκτός ρυθμού. Αυτός είναι ο Αλεξάνταρ Μίτροβιτς κυρίες και κύριοι, ο οποίος δε σταματά να κλείνει τα στόματα όσων συνεχίζουν να τον αμφισβητούν. 

Όπου σταμάτησε τον Οκτώβριο, από εκεί συνέχισε, 2 μήνες μετά. Πολύ απλά επειδή το σκοράρισμα είναι για αυτόν δεύτερη φύση, άλλη μια μέρα στη δουλειά όπως λέμε.  Ρουτίνα, τίποτα φοβερό, τίποτα ιδιαίτερο. Πας δουλειά, σκοράρεις, πας σπίτι. Προπόνηση και, στο επόμενο ματς επαναλαμβάνεις τη ρουτίνα αυτή. 

Στο πρώτο ματς μετά το Μουντιάλ λοιπόν, απλά συνέχισε να κάνει αυτό που ξέρει καλά, κρίνοντας το τοπικό ντέρμπι με την Crystal Palace. H boxing day δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση για την παραγωγικότητά του, εξάλλου οι μηχανές δεν αναγνωρίζουν γιορτές, αργίες και τα συναφή. Έτσι το κοντέρ γράφει. Δέκα γκολ σε 13 εμφανίσεις φέτος στην Premier League και 39(!) συνολικά μέσα στο 2022 σε συλλογικό επίπεδο. 

Έφτασε σε σημείο ο τεράστιος Γκάρι Λίνεκερ να δηλώσει στην εκπομπή που παρουσιάζει στο BBC: «Κι εγώ τον φοβάμαι, χωρίς καν να τον αντιμετωπίζω», όταν ο Ίαν Ράιτ ανέφερε πως «οι αμυντικοί τον φοβούνται».  Και πως να μη κάνουν τέτοιες δηλώσεις, όταν, αν προσθέσουμε και τα 8 τέρματα που έχει σημειώσει με τη φανέλα της εθνικής Σερβίας, 8 σε δέκα παιχνίδια, έχει ανεβάσει την συνολική επίδοσή του σε 47!

Για να καταλάβουμε όλοι το πόσο τρομακτικά πραγματικά είναι αυτά τα νούμερα, σκεφτείτε ότι έχει ξεπεράσει «ιερά τέρατα» του χώρου, με τον Χάαλαντ να έχει 43 γκολ σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο και τον Λεβαντόφκσι 42. Ο Μέσι βρίσκεται στα 35, ενώ περισσότερα από τον Σέρβο έχει μόνο ο-σε οργιαστική κατάσταση-Κιλιάν Εμπαπέ με 55. 

Στο τελευταίο ημερολογιακά ματς της χρονιάς, η Φούλαμ υποδέχεται τη Σαουθάμπτον στις 31/12. Εκεί θα έχει την ευκαιρία να σημειώσει ακόμη ένα, ή και περισσότερα, φτάνοντας ή ξεπερνώντας τα 40 γκολ σε συλλογικό επίπεδο, μια επίδοση που δεν αφήνει πολλά περιθώρια αμφισβήτησης σε όσους ακόμα έχουν το «θράσος» να το κάνουν.