Το αφιέρωμα του Φέντερερ για τον Μέσι: «Ντριμπλάρει σαν μάγος και οι πάσες του είναι έργα τέχνης»

Λιονέλ Μέσι

i

©INTIME

Το αφιέρωμα του Φέντερερ για τον Μέσι: «Ντριμπλάρει σαν μάγος και οι πάσες του είναι έργα τέχνης»

Κώστας Τόπας 12:11 - 14.04.2023

Ο Ρότζερ Φέντερερ αποθέωσε τον Λιονέλ Μέσι, μέσω του αφιερώματος που ετοίμασε για τη λίστα με τους 100 ανθρώπους που έχουν μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο.

Από την Μπιγόνσε στον Τζο Μπάιντεν κι από την Μπέλα Χαντίν στον Κάρολο Γ΄ του Ηνωμένου Βασιλείου. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το αμερικανικό περιοδικό «Time» δημοσίευσε το πολυαναμενόμενο top 100 από τις προσωπικότητες με την μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο. Στη λίστα συμπεριλήφθηκαν πολιτικοί, ηθοποιοί, επιχειρηματίες, μοντέλα… ακόμα και ποδοσφαιριστές. Όπως οι αστέρες της Παρί Σεν Ζερμέν, Κιλιάν Εμπαπέ και Λιονέλ Μέσι.

Ο Αργεντινός παγκόσμιος πρωταθλητής έγινε αφιέρωμα από τον θρύλο του τένις, Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο του Λιονέλ Μέσι στη σχετική στήλη.

«Δεν χρειάζεται να θυμηθώ τα ρεκόρ του σε γκολ και νίκες εδώ. Αυτό που με εντυπωσιάζει με τον 35χρονο Μέσι είναι η συνέπεια του μεγαλείου του για τόσα χρόνια. Είναι τόσο δύσκολο να το πετύχεις και να το διατηρήσεις. Ντριμπλάρει σαν μάγος και οι πάσες του είναι έργα τέχνης. Η αίσθηση της παρατηρητικότητας και η αίσθηση της προσμονής του ξεπερνούν σχεδόν την κατανόηση», γράφει ο Φέντερερ, ο οποίος αποσύρθηκε από την ενεργό δράση στα τέλη του 2022.

«Η καριέρα μου μόλις τελείωσε. Τώρα συνειδητοποιώ το βάρος που έχουμε εμείς οι αθλητές. Αλλά στην καθημερινή μας ζωή, δεν το συνειδητοποιούμε καν. Για έναν ποδοσφαιριστή όπως ο Μέσι, αυτό το βάρος είναι πιθανώς πιο σημαντικό, γιατί αντιπροσωπεύει τόσο έναν παγκοσμίου φήμης σύλλογο όσο και μια χώρα με πολύ πάθος. Η νίκη της Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν υπέροχη. Εκατομμύρια οπαδοί που βγήκαν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες για να γιορτάσουν ήταν μια καταπληκτική στιγμή στον αθλητισμό, που έγινε μάρτυρας σε όλο τον κόσμο. Ακόμη και εκείνοι που δεν ακολουθούν το ποδόσφαιρο πρέπει να έχουν συνειδητοποιήσει την πραγματική επίδραση του πιο δημοφιλούς παιχνιδιού στον κόσμο.

Μεγαλώνοντας, ο Ντιέγκο Μαραντόνα και ο Γκάμπριελ Μπατιστούτα ήταν οι αγαπημένοι μου Αργεντινοί παίκτες. Είχα την τύχη να τους γνωρίσω και τους δύο. Με ενέπνευσαν. Τώρα ο Μέσι μπορεί να εμπνεύσει τις μελλοντικές γενιές. Ελπίζω μόνο να δούμε τη μοναδική του δημιουργικότητα και την καλλιτεχνία του για λίγο ακόμα. Μην ανοιγογλείνεται συχνά τα μάτια σας όταν ο Μέσι παίζει στο γήπεδο. Μπορεί να χάσετε κάτι απίστευτο που θα κάνει ο Μέσι.

Σε ευχαριστώ Λέο», κατέληξε ο Φέντερερ στο αφιέρωμά του.