Το αγωνιστικό πλάνο του Αλμέιδα για τον Λιούμπισιτς

Αλμέιδα & Λιούμπισιτς

Το αγωνιστικό πλάνο του Αλμέιδα για τον Λιούμπισιτς

Κώστας Τσίλης 13:47 - 31.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:45 - 29.02.2024

Ο Αλμέιδα είχε εντοπίσει, ξεχωρίσει και ήθελε πολύ τον Λιούμπισιτς στην ΑΕΚ και ήδη έχει φτιάξει το αγωνιστικό πλάνο για τον τρόπο που θα τον αξιοποιήσει

Η πραγματικότητα είναι πως η ΑΕΚ δεν βγήκε στην χειμερινή μεταγραφική αγορά με πέντε εκατομμύρια ευρώ για να τα διαθέσει γενικώς και αορίστως στην απόκτηση ποδοσφαιριστή. Ήθελε συγκεκριμένα τον Ρόμπερτ Λιούμπισιτς και για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή έκανε αυτή την οικονομική υπέρβαση. Ο 25χρονος μεσοαμυντικός είναι ο ποδοσφαιριστής που ξεχώρισε ο Ματίας Αλμέιδα και που πληροί όλες τις προϋποθέσεις που είχε θέσει προκειμένου να γίνει κίνηση ενίσχυσης τώρα τον Γενάρη. 

Το ρίσκο που πήρε ο Λιούμπισιτς για να γίνει το deal με την ΑΕΚ και η επικοινωνία με τον Αλμέιδα
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

11:32 - 31.01.2024

Το ρίσκο που πήρε ο Λιούμπισιτς για να γίνει το deal με την ΑΕΚ και η επικοινωνία με τον Αλμέιδα

Ο Λιούμπισιτς έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να κλείσει η μεταγραφή του στην ΑΕΚ καθώς μετά και από την επικοινωνία με τον Αλμέιδα ήταν αποφασισμένος να φορέσει τα κιτρινόμαυρα

Ο Αργεντινός τεχνικός έχει μελετήσει πολύ το παιχνίδι του Λιούμπισιτς ήδη από το περασμένο καλοκαίρι, όταν και τον αντιμετώπισε δυο φορές στα ματς της ΑΕΚ με τη Ντιναμό. Από τότε είχε ξεχωρίσει τον παίκτη ο Αλμέιδα. Τότε μάλιστα ο Λιούμπισιτς είχε αγωνιστεί σε δυο διαφορετικές θέσεις. Ως οκταροδεκάρι στο ματς στο Ζάγκρεμπ, ως εξαρο-οκτάρι στο παιχνίδι της Νέας Φιλαδέλφειας. Ο Αλμέιδα τον είχε ξεχωρίσει και τον είχε "σημαδέψει". 

Φυσικά ο Αργεντινός τεχνικός γνωρίζει πως και στην φετινή αλλά και στην περυσινή σεζόν, ο Λιούμπισιτς πέρασε πολλά ματς, παίζοντας ως αριστερό μπακ. Έχει συζητήσει με τον ίδιο τον παίκτη και ξέρει καλά πως είναι μια θέση που δεν του αρέσει να παίζει. Και ο Αλμέιδα θεωρεί πως στα χαφ ο Λιούμπισιτς μπορεί να δώσει πολλά περισσότερα πράγματα. Όμως για τον Αργεντινό τεχνικό, έχει τεράστια σημασία πως 25χρονος Κροάτης μπορεί να παίξει σε πολλές διαφορετικές θέσεις μέσα στο γήπεδο. Και αυτό είναι επίσης κάτι που έχει συζητήσει με τον Λιούμπισιτς. 

Στην αγωνιστική εξίσωση της ΑΕΚ ο 25χρονος Κροάτης αναμένεται να μπει αρκετά γρήγορα. Ήταν ενεργός όλο το προηγούμενο διάστημα και κυρίως έπαιζε βασικός, μέχρι και πριν από δυο εβδομάδες, που άρχισε να μένει στον πάγκο. Τελευταίο του παιχνίδι με τη Ντιναμό ήταν το περασμένο Σάββατο, όταν μπήκε αλλαγή και έπαιξε για 11 λεπτά. Πάντως δεδομένα έχει αγωνιστικό ρυθμό, θεωρητικά ακόμα και από αύριο θα μπει στις προπονήσεις της ΑΕΚ, επομένως είναι πιθανό ακόμα και να μπει στην αποστολή για το ματς της Κυριακής στη Νέα Φιλαδέλφεια.