Το ρίσκο που πήρε ο Λιούμπισιτς για να γίνει το deal με την ΑΕΚ και η επικοινωνία με τον Αλμέιδα

Λιούμπισιτς

i

Ρόμπερτ Λιούμπισιτς/©intime

Το ρίσκο που πήρε ο Λιούμπισιτς για να γίνει το deal με την ΑΕΚ και η επικοινωνία με τον Αλμέιδα

Κώστας Τσίλης 11:32 - 31.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:46 - 29.02.2024

Ο Λιούμπισιτς έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να κλείσει η μεταγραφή του στην ΑΕΚ καθώς μετά και από την επικοινωνία με τον Αλμέιδα ήταν αποφασισμένος να φορέσει τα κιτρινόμαυρα

Μια τόσο περίπλοκη μεταγραφική υπόθεση, όπως αυτή του Ρόμπερτ Λιούμπισιτς, με πολλαπλές αρνήσεις στις προτάσεις της ΑΕΚ, πολύ δύσκολα θα έκλεινε, αν ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής δεν ήταν αποφασισμένος να ασκήσει τις δικές του καταλυτικές πιέσεις. Ειδικά μάλιστα στην περίπτωση του 25χρονου μεσοαμυντικού, αυτό έγινε σε βαθμό... υπερθετικό. Ο Λιούμπισιτς πήρε μεγάλο ρίσκο, προκειμένου να πιέσει τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ να αποδεχθεί την πρόταση της ΑΕΚ. 

Ζήτησε ακόμα και άδεια από τον προπονητή του στη Ντιναμό, να μην δώσει το παρών στην προπόνηση της Τρίτης για να μπορέσει να βρεθεί και αυτός στο διοικητικό συμβούλιο και στην συζήτηση για την πρόταση της ΑΕΚ. Και μ' αυτόν τον τρόπο θεωρούσε πως θα ασκήσει με πιο αποτελεσματικό τρόπο πίεση, καθώς κατέστησε σαφές πως η απόφασή του, ήταν να συνεχίσει στην Ένωση. Βεβαίως αυτό εμπεριείχε ένα πολύ μεγάλο ρίσκο. 

Ήδη η Ντιναμό είχε απορρίψει δυο προτάσεις της ΑΕΚ. Το κλίμα από τους οπαδούς των Κροατών ήταν πολύ βαρύ για τον Λιούμπισιτς, για την στάση που κρατούσε. Και ο 25χρονος μεσοαμυντικός είχε συμβόλαιο με τη Ντιναμό για ακόμα 3,5 χρόνια. Αν δηλαδή στο τέλος δεν έκλεινε η συμφωνία, τα πράγματα γι αυτό θα ήταν πολύ δύσκολα στο Ζάγκρεμπ. Ωστόσο ο Λιούμπισιτς ήταν αποφασισμένος να ρισκάρει τα πάντα για να παίξει στην ΑΕΚ. 

Φυσικά και ο λόγος που ο 25χρονος μεσοαμυντικός είχε "ψηθεί" τόσο πολύ, εκτός από την αποφασιστικότητα που έδειξε ο Δημήτρης Μελισσανίδης και οι άνθρωποι της ΑΕΚ για να κλείσουν αυτή την συμφωνία, ήταν και ο Ματίας Αλμέιδα. Ο Αργεντινός τεχνικός ήθελε πολύ τον Λιούμπισιτς στην ομάδα. Και όπως πάντα κάνει σ' αυτές τις περιπτώσεις, επικοινώνησε μαζί του και του εξήγησε αναλυτικά και το πρότζεκτ της ΑΕΚ και το που ο ίδιος "κουμπώνει" σ' όλο αυτό.

Αυτή η επικοινωνία με τον Αλμέιδα, ήταν που έκανε τον Λιούμπισιτς πλέον απολύτως συνειδητοποιημένο πως η ΑΕΚ είναι ο ιδανικός επόμενος σταθμός για την καριέρα του. Και τον έκανε και απολύτως αποφασισμένο, να κάνει ότι χρειαστεί και ότι περνάει από το χέρι του, προκειμένου να κλείσει αυτή η μεταγραφή. Όπως και έγινε.