Το μότο των ημερών: «Τώρα είναι η Λαμία και όχι η Φενέρ…»

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

i

©Intime

Το μότο των ημερών: «Τώρα είναι η Λαμία και όχι η Φενέρ…»

Διονύσης Βερβελές 09:30 - 07.04.2024 / Ανανεώθηκε: 18:50 - 13.05.2024

Το «καμπανάκι» στο Ρέντη και η συγκέντρωση σε ένα ματς «παγίδα»

Ξεκάθαρος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ προς τους ποδοσφαιριστές του στην τελευταία προπόνηση που έγινε στο Ρέντη ενόψει του ματς με τη Λαμία, εκτός έδρας για το πρωτάθλημα. Ο Βάσκος τεχνικός ξέρει καλά το κομμάτι της ψυχολογίας.

Μιλάει συνέχεια στους παίκτες του είτε σε προσωπικό επίπεδο είτε σε ομαδικές ομιλίες. Έτσι και τώρα προκειμένου να προλάβει καταστάσεις, τόσο μετά το ματς με τον Άρη όσο όμως και στην προπόνηση του Σαββάτου μίλησε για συγκέντρωση και να μη γίνονται δεύτερες και τρίτες σκέψεις από τους παίκτες των «ερυθρόλευκων».

Αυτό που σε καμία περίπτωση δε θέλει ο Μεντιλίμπαρ να γίνει, είναι το μυαλό των ποδοσφαιριστών του να... ταξιδεύει στο ματς με τη Φενέρμπαχτσε στο Καραϊσκάκη την ερχόμενη εβδομάδα. Για αυτό και το μότο των ημερών στο Ρέντη και γενικότερα μέσα στην ομάδα, ήταν πως τώρα έρχεται το ματς με τη Λαμία, ο αγώνας με τη Φενέρμπαχτσε αργεί ακόμη.

Η Λαμία έχει δείξει ότι είναι μία επικίνδυνη ομάδα, οπότε αν βρει τον Ολυμπιακό χαλαρό μπορεί να του κάνει τη ζημιά. Και καταλαβαίνει κανείς πως κάτι τέτοιο δε θα ήταν και ό,τι καλύτερο για τη συνέχεια των «ερυθρόλευκων» στο πρωτάθλημα, αλλά και για την ψυχολογία όλων ενόψει της Πέμπτης…

Δεν έχει μιλήσει για τη Φενέρ

Φενέρμπαχτσε ©Photo by Huseyin Yavuz /dia images via Getty Images/Ideal Images

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Μεντιλίμπαρ αυτές τις ημέρες δεν έχει μιλήσει στους παίκτες του για τα ερχόμενα ματς με τη Φενέρμπαχστε. Αυτό το κάνει προκειμένου να μη βάλει στο μυαλό των παικτών του τα προημιτελικά της Ευρώπης με τους Τούρκους και να συγκεντρωθούν απόλυτα στο ματς με τη Λαμία.

Άλλωστε όπως έχει τονίσει και ο Μεντιλίμπαρ στο Ρέντη, η ομάδα μετά από τη Λαμία θα έχει αρκετές ημέρες για να μπορέσει να προετοιμαστεί καταλλήλως για τις αναμετρήσεις με τη Φενέρ. Όμως, παρά τη βαθμολογική διαφορά, το πρωτάθλημα είναι αυτό το οποίο αποτελεί τον πρωταρχικό στόχο των «ερυθρόλευκων». Και αυτός είναι ένας λόγος που ο Μεντιλίμπαρ δε θέλει να δει λάθη στον αγώνα με τη Λαμία, έτσι ώστε να έρθει η νίκη για την ομάδα του και μετά να πάει ο Ολυμπιακός με καλή ψυχολογία για τη Φενέρ.