Βούρκωσε ο Τολισό μετά τη νέα ήττα της Λυών: «Δεν έχω δει ποτέ την ομάδα σε αυτή την κατάσταση» (vid)

Κορεντίν Τολισό

Βούρκωσε ο Τολισό μετά τη νέα ήττα της Λυών: «Δεν έχω δει ποτέ την ομάδα σε αυτή την κατάσταση» (vid)

Κώστας Τόπας 11:53 - 23.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:00 - 23.10.2023

Η επτά φορές νικήτρια της Ligue 1, Λυών, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον πάτο της κορυφαίας κατηγορίας της Γαλλίας και ο Κορεντίν Τολισό δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του μετά τη νέα ήττα στο πρωτάθλημα, από την Κλερμόν.

Η ομάδα του Φάμπιο Γκρόσο βρίσκεται σε βαθιά κρίση. Παρά το γεγονός ότι οι Λιονέ έχουν πολλά μεγάλα ονόματα στη διάθεσή τους, συμπεριλαμβανομένων των Κορεντίν Τολισό, Ματίς Ραϊάν Σερκί και Αλεξάντρ Λακαζέτ, η Λυών δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ούτε ένα παιχνίδι πρωταθλήματος στην αρχή της σεζόν 2023/24.

Κι όλα αυτά, μόλις τρία χρόνια αφότου έφτασε σε έναν ημιτελικό Champions League. Το βέβαιο είναι ότι η γαλλική ομάδα διανύει το χειρότερο ξεκίνημά της στην ιστορία σε μια σεζόν. Και το βράδυ της Κυριακής (22/10), τα πράγματα πήγαν από το κακό στο χειρότερο, καθώς οι Λιονέ γνώρισαν την ήττα με 2-1 από την προτελευταία Κλερμόν. Δύο ομάδες οι οποίες βάσει βαθμολογίας είναι υποψήφιες αυτή τη στιγμή για τον υποβιβασμό.

Μετά το σφύριγμα της κανονικής διάρκειας, ο Τολισό ήταν στα πρόθυρα δακρύων καθώς αντέδρασε σε μια ακόμη ήττα. «Δεν ξέρω τι να πω», είπε. «Από μικρός ήμουν οπαδός της Λυών. Δεν έχω δει ποτέ τη Λυών σε αυτή την κατάσταση».

Ο 28χρονος μέσος, έχει μια αστραφτερή ντουλάπα με τρόπαια. Το Κύπελλο του Παγκόσμιου πρωταθλητή με τη Γαλλία συνοδεύεται από πέντε τίτλους στη Bundesliga και ένα UEFA Champions League. Οπως είναι λογικό βλέποντας την Λυών στην τελευταία θέση της Ligue 1  μόνο θυμό και στενοχώρια προκαλεί στον Τολισό...

Μέχρι στιγμής, η Λυών έχει σκοράρει μόνο επτά γκολ στη Ligue 1 και έχει δεχθεί 18, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν περάσει πέντε μήνες από την τελευταία φορά που κέρδισε έναν αγώνα (3-0 εναντίον της Ρεμς στις 27 Μαΐου).