Τομ Κέρνι: «Ο διαιτητής μας είπε ότι δεν ήταν πέναλτι αυτό στον Νούνιεζ»

Τομ Κέρνι

i

©Printscreen

Τομ Κέρνι: «Ο διαιτητής μας είπε ότι δεν ήταν πέναλτι αυτό στον Νούνιεζ»

Κώστας Τσιακλής 12:26 - 04.05.2023

Ο αρχηγός της Φούλαμ, Τομ Κέρνι, αποκάλυψε πως ο διαιτητής της αναμέτρησης με τη Λίβερπουλ, Στιούαρτ Άτγουελ, είπε σε συμπαίκτη του πως δεν υπήρχε παράβαση πάνω στον Ντάργουιν Νούνιεζ στη φάση που κέρδισαν πέναλτι οι «κόκκινοι».

Η Λίβερπουλ επικράτησε με 1-0 της Φούλαμ, χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μοχάμεντ Σαλάχ. Οι Λονδρέζοι είναι απογοητευμένοι με την απόφαση του διαιτητή στη συγκεκριμένη φάση και μάλιστα ο αρχηγός της ομάδας, Τομ Κέρνι, αναφέρει πως ο ρέφερι είπε σε κάποιον συμπαίκτη του ότι όντως δεν υπήρχε παράβαση.

Η φάση έγινε στο 38’ της αναμέτρησης όταν ο επιθετικός της Λίβερπουλ, Ντάργουιν Νούνιεζ, πίεσε και έκλεψε τη μπάλα από τον κεντρικό αμυντικό της Φούλαμ, Ίσα Ντιόπ και ακολούθως έπεσε στο έδαφος. Από την κανονική ροή αγώνα φάνηκε να υπάρχει παράβαση ωστόσο οι επαναληπτικές προβολές έβαλαν σε αμφιβολία το κοινό που παρακολουθούσε τον αγώνα.

Άλαρνταϊς: «Είμαι το ίδιο καλός με Πεπ, Κλοπ και Αρτέτα» - Γκουαρδιόλα: «Έχει δίκιο»
PREMIER LEAGUE

11:37 - 04.05.2023

Άλαρνταϊς: «Είμαι το ίδιο καλός με Πεπ, Κλοπ και Αρτέτα» - Γκουαρδιόλα: «Έχει δίκιο»

Ο Σαμ Άλαρνταϊς στις πρώτες του δηλώσεις ως τεχνικός της Λιντς είπε πως είναι το ίδιο καλός με τους Γκουαρδιόλα, Κλοπ και Αρτέτα. Με αυτή τη δήλωση προς έκπληξη αρκετών συμφώνησε και ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι.

Ο αρχηγός της Φούλαμ, Τομ Κέρνι, αποκάλυψε πως ο διαιτητής του ματς, Στιούαρτ Άτγουελ, είπε σε κάποιον συμπαίκτη του πως δεν υπήρχε πέναλτι ωστόσο ήταν ήδη αργά αφού η απόφαση είχε παρθεί και ο Μοχάμεντ Σαλάχ είχε κάνει το 1-0 για τη Λίβερπουλ.

Συγκεκριμένα ο Κέρνι μετά το τέλος του αγώνα ανέφερε: «Εκείνη τη στιγμή, δεν ήμουν σίγουρος [αν ήταν πέναλτι]. Ο διαιτητής πήρε την απόφαση, νόμιζα ότι είχε δει επαφή. Τον ρώτησα στο γήπεδο, «παρακαλώ απλώς βεβαιωθείτε ότι το ελέγξουν».

Μου απάντησε ότι το έλεγξαν, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο είπε σε έναν από τους παίκτες μας ότι δεν ήταν πέναλτι, οπότε είναι απογοητευτικό γιατί χρειάζεται άλλοι άνθρωποι να πάρουν τη σωστή απόφαση. Ο Ίσα Ντιόπ δεν τον έχει αγγίξει, ο Νούνιεζ έκανε άλλο ένα βήμα και μετά έπεσε. Όταν χάνεις από κάτι τέτοιο στο «Άνφιλντ» είναι απογοητευτικό, όταν προσπαθούμε να ανέβουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε».

Την ίδια άποψη είχε και ο προπονητής της Φούλαμ (και πρώην του Ολυμπιακού), Μάρκο Σίλβα. Ο Πορτογάλος τεχνικός εξέφρασε την απογοήτευση του, λέγοντας:

«Όταν χάνεις ένα παιχνίδι στο ποδόσφαιρο με αυτό το πέναλτι, [είναι] ντροπιαστικό. Όταν έχεις τον διαιτητή, τότε το VAR να βοηθάει τον διαιτητή, είναι ντροπιαστικό. Δεν μίλησα με τον διαιτητή. Νομίζω ότι οι παίκτες μου και όλοι όσοι είναι ειλικρινείς θα πουν το ίδιο. Θα ακούσω τις επόμενες μέρες εάν είναι σκληρή απόφαση, αλλά για μένα σαφώς δεν είναι πέναλτι. Ο παίκτης είναι ήδη στον αέρα»