Ο Τούχελ αφήνει τα πάντα ανοικτά: «Είναι απίθανο να είμαι στη Μπάγερν, μου αρέσει η Τσέλσι»

Τόμας Τούχελ

i

PrtScr

Ο Τούχελ αφήνει τα πάντα ανοικτά: «Είναι απίθανο να είμαι στη Μπάγερν, μου αρέσει η Τσέλσι»

Κώστας Τόπας 15:37 - 08.05.2024 / Ανανεώθηκε: 01:01 - 20.05.2024

Ο Τόμας Τούχελ άφησε μια τεράστια υπόδειξη για το μέλλον του, ενώ αναφέρθηκε σε αναφορές που τον συνδέουν με τη δουλειά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο 50χρονος προπονητής της Μπάγερν ΜονάχουΤόμας Τούχελ, είναι πιθανό να αποχωρήσει από τον σύλλογο της Bundesliga στο τέλος της σεζόν, ακόμη κι αν κατακτήσει το Champions League.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Μπάγερν, Γιαν-Κρίστιαν Ντρέισεν, ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι και τα δύο μέρη συμφώνησαν να τερματίσουν τη συνεργασία τους, ένα χρόνο πριν από τη λήξη του συμβολαίου του Τούχελ μετά από συζητήσεις που είχαν οι δύο πλευρές σε ευχάριστο κλίμα.

Η ανακοίνωση ήρθε πριν η Λεβερκούζεν κατακτήσει τον τίτλο της Bundesliga, τερματίζοντας τη σειρά 11 συνεχόμενων πρωταθλημάτων της Μπάγερν στη Γερμανία.

Η Μπάγερν θα μπορούσε ακόμα να τελειώσει τη σεζόν με τρόπαιο, καθώς αντιμετωπίζει απόψε (08/05, 22:00) τη Ρεάλ Μαδρίτης στον δεύτερο ημιτελικό του Champions League, μετά το ισόπαλο 2-2 του πρώτου αγώνα στο Μόναχο. Ενόψει του αγώνα, ο Τούχελ ρωτήθηκε για το μέλλον του και αναφορές που τον συνδέουν με τη δουλειά στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο πρώην προπονητής της Τσέλσι είναι μεταξύ των φαβορί για αντικατάσταση του προπονητή υπό πίεση Έρικ τεν Χαχ, μαζί με τον προπονητή της Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, τον προπονητή της Μπράιτον, Ρομπέρτο ​​Ντε Τσέρμπι και έναν άλλο πρώην προπονητή των «μπλε», Γκράχαμ Πότερ.

Όταν ρωτήθηκε για τα σενάρια περί Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Τούχελ είπε στο TNT Sports: «Προτιμώ να μην απαντήσω, αλλά δεν είναι μυστικό ότι μου αρέσει η Τσέλσι. Την λάτρεψα στην Αγγλία και σίγουρα λάτρεψα την Premier League, ήταν μια πολύ, πολύ ιδιαίτερη στιγμή και τη θυμάμαι πολύ καλά».

Ωστόσο, ο Τούχελ αρνήθηκε επίσης να αποκλείσει εντελώς το ενδεχόμενο να παραμείνει στη Μπάγερν. Όταν ρωτήθηκε ποια θα είναι η επόμενη σεζόν του, πρόσθεσε: «Είναι πολύ, πολύ, πολύ απίθανο να είναι στη Μπάγερν, πρέπει να πω, επειδή έχουμε συμφωνία, δεν υπάρχει κανένας λόγος να αμφισβητήσουμε αυτήν τη στιγμή. Αυτή η θέση, η πρωτοβουλία ήρθε από τον σύλλογο, και έτσι είναι και είμαι καλά με αυτό.

Δεν το χρειάζομαι για το επιπλέον ποσοστό ανταγωνιστικότητας γιατί είμαι πάντα έτοιμος για μια νίκη, πάντα σκέφτομαι πώς να βελτιώσω την ομάδα ή πώς να βελτιώσω τον εαυτό μου στην προπονητική. Έχει επιρροή στο πού βρίσκομαι την επόμενη σεζόν; Ίσως όχι, ίσως είμαι σε διακοπές ό,τι κι αν γίνει, ας δούμε...».