Αυτό που κατάφερε να πετύχει ο Κρόος στην Ρεάλ και δεν το έκανε ποτέ ο Κριστιάνο

Τόνι Κρόος και Κριστιάνο Ρονάλντο

Αυτό που κατάφερε να πετύχει ο Κρόος στην Ρεάλ και δεν το έκανε ποτέ ο Κριστιάνο

Κώστας Τόπας 15:26 - 21.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:09 - 29.05.2024

Ο Τόνι Κρόος κατάφερε να μπει στις καρδιές των φίλων της Ρεάλ αλλά και του προέδρου Φλορεντίνο Πέρεθ, ο οποίος έχει τονίσει ουκ ολίγες φορές ότι ο Γερμανός μέσος αποτέλεσμα την μεταγραφή του αιώνα για τους «μερένχες».

Ο Τόνι Κρόος ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο μετά το φετινό Euro που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Γερμανίας. Με αυτόν τον τρόπο θα βάλει τέλος στη θρυλική του καριέρα στη Ρεάλ μετά τον τελικό του Champions League εναντίον της Μπορούσια Ντόρτμουντ την 1η Ιουνίου στο «Γουέμπλεϊ».

Ο 34χρονος μέσος, ο οποίος βρίσκεται στους Μαδριλένους από το καλοκαίρι του 2014, έχει απολαύσει μια πλούσια καριέρα, κερδίζοντας σχεδόν κάθε μεγάλη διάκριση που θα μπορούσε να πετύχει. Ο Γερμανός διεθνής έχει κερδίσει τίτλους πρωταθλήματος σε Γερμανία και την Ισπανία για να μην αναφέρουμε το Champions League, κερδίζοντας τέσσερις φορές την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση συλλόγων.

Οπως επίσης, ο Κρόος κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 και τώρα θέλει να εμπνεύσει την εθνική του ομάδα στην ευρωπαϊκή δόξα στο Euro.

Ο αντίκτυπός του ήταν τεράστιος, με τον πρόεδρο της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ, να τον χαιρετίζει ως τη μεταγραφή του αιώνα του συλλόγου, μπροστά από τον Κριστιάνο Ρονάλντο , ο οποίος δημιούργησε μια περίφημη περίοδο στην πρωτεύουσα της Ισπανίας μετά τη μεταγραφή του από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

«Ο Τόνι Κρόος είναι ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης και ότι αυτός ο σύλλογος είναι και θα είναι πάντα το σπίτι του», είπε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άνδρας των «μερένχες» για τον Γερμανό μέσο.

Τρομερή κίνηση από τη Ντόρτμουντ: Θα πάρει μαζί της 500 υπαλλήλους της ομάδας στον τελικό του Champions League
CHAMPIONS LEAGUE

11:29 - 21.05.2024

Τρομερή κίνηση από τη Ντόρτμουντ: Θα πάρει μαζί της 500 υπαλλήλους της ομάδας στον τελικό του Champions League

Σε μία αξιέπαινη κίνηση προχώρησε η Ντόρτμουντ, καθώς αποφάσισε να πάρει μαζί της περισσότερους από 500 υπαλλήλους της ομάδας και τους παίκτες από τις Ακαδημίες της, στον μεγάλο τελικό του Champions League στο «Γουέμπλεϊ» την 1η Ιουνίου.

Σε όλη την καριέρα του, ο Τόνι Κρόος έχει πραγματοποιήσει 859 συμμετοχές, σκοράροντας 90 γκολ και έδωσε 186 ασίστ, εκ των οποίων 108 συμμετοχές, 21 ασίστ και 17 γκολ στο διεθνές ποδόσφαιρο. Για τη Ρεάλ Μαδρίτης, το σύνολο του ανέρχεται σε 463 αγώνες, 98 ασίστ και 28 γκολ.

«17 Ιουλίου 2014 - η ημέρα της παρουσίασής μου στη Ρεάλ Μαδρίτης, η μέρα που άλλαξε τη ζωή μου. Η ζωή μου ως ποδοσφαιριστής - αλλά κυρίως ως άνθρωπος. Ήταν η αρχή ενός νέου κεφαλαίου στον μεγαλύτερο σύλλογο στον κόσμο. Μετά από 10 χρόνια, στο τέλος της σεζόν αυτό το κεφάλαιο φτάνει στο τέλος του. Δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνη την αυθάδη επιτυχημένη εποχή! Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως όλους όσους με υποδέχτηκαν με ανοιχτή καρδιά και με εμπιστεύτηκαν. Αλλά ιδιαίτερα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω, αγαπητοί Μαδριλιστές, για τη στοργή και την αγάπη σας από την πρώτη μέρα μέχρι την τελευταία», ανέφερε μεταξύ άλλων στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του ο Κρόος.