Τέλος εποχής: Ο Τόνι Κρόος ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την ενεργό δράση

Τόνι Κρόος

i

Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images/Ideal Images

Τέλος εποχής: Ο Τόνι Κρόος ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την ενεργό δράση

Κώστας Τόπας 13:53 - 21.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:30 - 29.05.2024

Ο Τόνι Κρόος ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί στο τέλος της σεζόν, όταν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με τη Γερμανία στο Euro.

Ο Τόνι Κρόος ενημέρωσε τη Ρεάλ Μαδρίτης και τους φιλάθλους της, μέσω του podcast του, ότι αποχωρεί από τους «μερένχες» καθώς θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση στα 34 του χρόνια.

Εδώ κι αρκετό διάστημα είχαν κυκλοφορήσει φήμες για την αποχώρηση του Κρόος μετά το Euro που θα διεξαχθεί στη χώρα του, αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν σίγουρη ότι θα συνέχιζε για μια ακόμη σεζόν στη λευκή ομάδα. Παρ' όλα αυτά στα 34 του χρόνια ο Γερμανός μέσος θα κλείσει την καριέρα του και το ανακοίνωσε λέγοντας ότι:

Η ατάκα «φωτιά» της μητέρας του Εμπαπέ: «Νομίζω ότι όλοι ξέρουν που θα παίζει ο Κιλιάν σωστά;» (vid)
LIGUE 1

09:25 - 21.05.2024

Η ατάκα «φωτιά» της μητέρας του Εμπαπέ: «Νομίζω ότι όλοι ξέρουν που θα παίζει ο Κιλιάν σωστά;» (vid)

Ο Κιλιάν Εμπαπέ παρέθεσε γεύμα σε 250 καλεσμένους για να τους αποχαιρετήσει, λίγο πριν ξεκινήσει τη νέα του περιπέτεια στη Ρεάλ Μαδρίτης. Η ατάκα «φωτιά» της μητέρας του.

«Πραγματικά το σκέφτηκα πολύ καιρό, το σκέφτηκα πολύ, πολύ καιρό και τις τελευταίες μέρες κατέληξα στο συμπέρασμα ότι αυτή τη σεζόν, αυτή την υπέροχη σεζόν, η δέκατη σεζόν, ήταν η τελευταία μου στη Ρεάλ. Και όποιος με άκουσε προσεκτικά τα τελευταία χρόνια έχει ακούσει τη φράση ότι η μόνη επιλογή για μένα είναι να τελειώσω την καριέρα μου στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Σημαίνει ότι αυτή ήταν η τελευταία μου σεζόν στη Ρεάλ και τώρα συνειδητοποιώ ότι είναι πολύ πιο εύκολο από το να το πω, αν λες κάτι μόνος σου και κάθεσαι εδώ και μετά νιώθεις ρίγος. Υποτίθεται ότι είναι ξεχωριστό. Και αν, όπως εγώ, ξεκίνησες να παίζεις ποδόσφαιρο σε ηλικία έξι ετών και έπαιζες μέχρι τα 34 σου, τότε αυτό φτάνει.

Αν το ποδόσφαιρο ήταν πάντα το επίκεντρο της προσοχής, ήταν απλώς μια πολύ ιδιαίτερη εμπειρία. Πολύ υπερβατική απόφαση και γι' αυτό δεν είναι τόσο εύκολο να την πάρω σήμερα. Αλλά τώρα μπορώ να καταλάβω αυτό το συναίσθημα να είσαι πολύ χαρούμενος από τη μια και πολύ λυπημένος από την άλλη.

Σήμερα είμαι χαρούμενος και περήφανος που βρήκα στο μυαλό και στην καρδιά μου την κατάλληλη στιγμή για αυτή την απόφαση. Η φιλοδοξία μου ήταν πάντα να τελειώσω την καριέρα μου στην κορυφή του επιπέδου μου. Από αυτή τη στιγμή, υπάρχει μόνο μια βασική σκέψη στο μυαλό μου και τίποτα δεν πρόκειται να με χωρίσει από αυτό: Πάμε για 15!!! HALA MADRID ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!».

Ο Τόνι Κρόος εντάχθηκε στην Ρεάλ το 2014 και υπήρξε βασικός παίκτης σε μια από τις πιο επιτυχημένες περιόδους στην 122χρονη ιστορία των «μερένχες». Κατά τη διάρκεια των δέκα σεζόν στις οποίες υπερασπίστηκε τη φανέλα και την ασπίδα μας, έχει κερδίσει 22 τίτλους σε 463 αγώνες μέχρι σήμερα: 4 Ευρωπαϊκά Κύπελλα, 5 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, 4 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, 4 πρωταθλήματα La Liga, 1 Κόπα ντελ Ρέι και 4 Σούπερ Κύπελλα από την Ισπανία.

Εκτός από τους τίτλους του με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Τόνι Κρόος έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής με την εθνική Γερμανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 στη Βραζιλία.

Τρομερή κίνηση από τη Ντόρτμουντ: Θα πάρει μαζί της 500 υπαλλήλους της ομάδας στον τελικό του Champions League
CHAMPIONS LEAGUE

11:29 - 21.05.2024

Τρομερή κίνηση από τη Ντόρτμουντ: Θα πάρει μαζί της 500 υπαλλήλους της ομάδας στον τελικό του Champions League

Σε μία αξιέπαινη κίνηση προχώρησε η Ντόρτμουντ, καθώς αποφάσισε να πάρει μαζί της περισσότερους από 500 υπαλλήλους της ομάδας και τους παίκτες από τις Ακαδημίες της, στον μεγάλο τελικό του Champions League στο «Γουέμπλεϊ» την 1η Ιουνίου.

Με την Μπάγερν Μονάχου κατέκτησε 1 Ευρωπαϊκό Κύπελλο, 1 Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, 1 Σούπερ Καπ Ευρώπης, 3 τίτλους Bundesliga, 3 Κύπελλα Γερμανίας και 2 Σούπερ Καπ Γερμανίας.