Σκάνδαλο και μπλεξίματα για τον Τζόε Λιούις, ιδιοκτήτη της Τότεναμ - Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν και η απάντηση του συλλόγου

Τζο Λιούις

i

© ss Youtube

Σκάνδαλο και μπλεξίματα για τον Τζόε Λιούις, ιδιοκτήτη της Τότεναμ - Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν και η απάντηση του συλλόγου

Ιάσονας Τσίλης 12:01 - 26.07.2023 / Ανανεώθηκε: 16:00 - 28.07.2023

Αντιμέτωπος με κατηγορίες για μεταφορά εσωτερικών πληροφοριών από διάφορες εταιρείες προς όφελος του ιδίου και των υπαλλήλων του, είναι ο ισχυρός άνδρας της Τότεναμ, Τζόε Λιούις.

Ο ιδιοκτήτης της Τότεναμ, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται να έπαιρνε άκρως απόρρητες και εμπιστευτικές πληροφορίες από μια πληθώρα εταιριών, στις οποίες ήταν μεγαλομέτοχος, προκειμένου να κάνει... οικονομία, αποζημιώνοντας έτσι τους υπαλλήλους του.

Παράλληλα, προσέθετε και την καλοπέραση στο μενού, αγοράζοντας δώρα για φίλους αλλά και για τους εκάστοτε δεσμούς του.

Ο εισαγγελέας Ντάρεν Γουίλιαμς, μετά την ανακοίνωση των κατηγοριών για τον 86χρονο επιχειρηματία, δήλωσε «Τίποτα από αυτά δεν ήταν απαραίτητο, ο Τζο Λιούις είναι ένας πλούσιος άνδρας. Όμως όπως ισχυριζόμαστε, χρησιμοποίησε εσωτερικές πληροφορίες ως τρόπο για αποζημιώσει τους υπαλλήλους του ή να κάνει δώρα σε φίλους και συντρόφους του».

Όπως ήταν αναμενόμενο, υπήρξε αντίδραση απ'την πλευρά της Τότεναμ, με τον εκπρόσωπο της βέβαια να κρατά σιγή ιχθύος, αναφέροντας «Αυτό είναι ένα νομικό θέμα που δεν συνδέεται με το κλαμπ καθ'αυτό και γι'αυτό δεν έχουμε να κάνουμε κανένα σχόλιο».

Ο Τζόε Λιούις, αποτελεί έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη, με την αξία της περιουσίας του να κυμαίνεται περίπου στις 5,1 δις λίρες, έχοντας μάλιστα αύξηση της τάξεως των 811 εκατομμυρίων από το 2022.

Η κίνηση... ματ που έκανε στον κόσμο των επιχειρήσεων, έλαβε χώρα στα τέλη της δεκαετίας του 70, όταν αποφάσισε να πουλήσει την οικογενειακή του επιχείρηση και να ασχοληθεί με τις συναλλαγές νομισμάτων τις επόμενες δύο δεκαετίες.

Το 1992, πέτυχε διάνα, ποντάροντας στην έξοδο της Αγγλικής λίρας από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό συναλλαγματικών ισοτιμιών, ένα γεγονός που οδήγησε στη λεγόμενη «black wednesday». Εκείνη την περίοδο κατάφερε να εκτοξεύσει την περιουσία του, αλλά και να χτίσει τη φήμη του ως ένας από τους κορυφαίους εμπόρους ανταλλαγής νομισμάτων.

Πρόεδρος Μπάγερν για τον Χάρι Κέιν: «Εδώ στην Μπουντεσλίγκα δεν έχουμε πολλά διεθνή αστέρια, θα έκανε καλό σε εμάς και στο πρωτάθλημα»
BUNDESLIGA

09:16 - 26.07.2023

Πρόεδρος Μπάγερν για τον Χάρι Κέιν: «Εδώ στην Μπουντεσλίγκα δεν έχουμε πολλά διεθνή αστέρια, θα έκανε καλό σε εμάς και στο πρωτάθλημα»

Ο πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου, Χέρμπερτ Χάινερ πιστεύει πως ο Χάρι Κέιν θα αναβαθμίσει το αγωνιστικό προφίλ των Βαυαρών αλλά και του γερμανικού πρωταθλήματος.

Πλέον κινδυνεύει σοβαρά να χάσει όλα αυτά για τα οποία μόχθησε μια ολόκληρη ζωή και να γκρεμίσει ολοκληρωτικά το στάτους του ως ένας από τους πιο επιτυχημένος επιχειρηματίες στον κόσμο.