Τρέλανε κόσμο και Τότεναμ η Άστον Βίλα του Έμερι!
i

Ο Εμιλιάνο Μπουεντία/©Twitter Aston Villa - printscreen

Τρέλανε κόσμο και Τότεναμ η Άστον Βίλα του Έμερι!

Sportal newsroom 18:05 - 01.01.2023 / Ανανεώθηκε: 18:21 - 01.01.2023

Το μαγικό ραβδί του Ουνάι Έμερι είναι εδώ! Με μια εκπληκτική εμφάνιση μέσα στο Λονδίνο, η Άστον Βίλα επικράτησε 2-0 στην έδρα της Τότεναμ, η οποία φαίνεται ότι βρίσκεται σε κρίση.

Άλλη ομάδα με τον Ουνάι Έμερι στον πάγκο της η Άστον Βίλα! Ο Ισπανός τεχνικός των «χωριατών» έχει πάρει το… μαγικό του ραβδί, μεταμορφώνοντας το σύνολο που παρέλαβε από τον Στίβεν Τζέραρντ και μέσω αυτής της μετατροπής οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 2-0 μέσα στην έδρα της Τότεναμ.

Το σκορ αντικατοπτρίζει πλήρως την πραγματικότητα του αγώνα, καθώς οι φιλοξενούμενοι ήταν άριστα διαβασμένοι, κατέστησαν εντελώς ακίνδυνους τους γηπεδούχους και συγκεκριμένα τους Κέιν και Σον, ενώ αν συμπεριλάβει κανείς και τις απουσίες των κομβικών Μπεντανκούρ και Ρττσάρλισον έφτασαν λογικά στο τρίποντο.

Στο πρώτο μέρος, η Άστον Βίλα άφησε γήπεδο στην Τότεναμ ώστε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά οι παίκτες του Αντόνιο Κόντε δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κάποια σπουδαία ευκαιρία με εξαίρεση στο 40’, με τον Άσλεϊ Γιανγκ να απομακρύνει με το κεφάλι την προσπάθεια του Κέιν.

Στο δεύτερο μέρος, οι «χωριάτες» μπόρεσαν να εκμεταλλευθούν το δώρο του Ούγκο Γιορίς, καθώς από το σουτ του Ντόουγκλας Λουίζ, ο Γάλλος γκολκίπερ έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Μπουεντία σε ανυπεράσπιστη εστία άνοιξε το σκορ.

Θα περίμενε κανείς την αντίδραση των Λονδρέζων, αλλά πνεύμα και σώμα ήταν απρόθυμα. Η χαριστική βολή στο σώμα της Τότεναμ ήρθε στο 73’, όταν ο Ντόουγκλας Λουίζ μπήκε στην περιοχή σαν κρυφός φορ από την εκπληκτική πάσα του ΜακΓκίν και με πλασέ έγραψε το τελικό σκορ.