Με ηγέτη Σον η Τότεναμ νίκησε τη Φούλαμ και απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής

Μάντισον - Σον

i

©Photo by Marc Atkins/Getty Images

Με ηγέτη Σον η Τότεναμ νίκησε τη Φούλαμ και απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής

Κώστας Τσιακλής 23:58 - 23.10.2023 / Ανανεώθηκε: 00:00 - 24.10.2023

Η Τότεναμ επικράτησε με 2-0 της Φούλαμ στο λονδρέζικο ντέρμπι και ανέβηκε ξανά στην κορυφή της Premier League.

Η Τότεναμ επικράτησε σχετικά εύκολα της Φούλαμ στο λονδρέζικο ντέρμπι με 2-0 και ανέβηκε μόνη στην κορυφή της Premier League. Πρωταγωνιστές για τους «Σπερς» ήταν ξανά οι Χιούνγκ Μιν Σον και Τζέιμς Μάντισον.

Η Τότεναμ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και είχε μια μεγάλη ευκαιρία στο 3'. Ο Χιούνγκ Μιν Σον βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ και πλάσαρε τον Λένο όμως ο Γερμανός τερματοφύλακας είχε την απάντηση αποκρούοντας τη μπάλα. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι «Σπερς» απείλησαν και με στατική φάση. Ο Μίκι Φαν Ντε Φεν βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή όμως έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία του Λένο.

Στο 12' η Φούλαμ έγινε για πρώτη φορά επικίνδυνη, με την ωραία κεφαλιά του Ζοάο Παλίνια να σταματάει στον Βικάριο που πραγματοποίησε μια φανταστική απόκρουση. Η Τότεναμ απείλησε μετά από ώρα και συγκεκριμένα στο 30'. Ο Ριτσάρλισον έκανε μια ωραία ενέργεια και πλάσαρε από το ύψος της περιοχής όμως η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Τελικά το γκολ για τους γηπεδούχους ήρθε στο 36'. Ο Σον πήρε τη μπάλα στην περιοχή και με φανταστικό πλασέ έκανε το 1-0.

Η ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου μπήκε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασε σε δεύτερο γκολ στο 54'. Ο Σον «μοίρασε» τη μπάλα στον Τζέιμς Μάντισον μέσα στην περιοχή και αυτός με υποδειγματικό πλασέ έκανε το 2-0. Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και η επόμενη τελική προσπάθεια ήρθε στο 71' με την άστοχη κεφαλιά του Σον.

Στο 83' η Φούλαμ είχε μια μεγάλη ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς. Ο Ραούλ Χιμένες βρέθηκε μόνος απέναντι στον Βικάριο όμως ο Ιταλός τερματοφύλακας ήταν ξανά σε ετοιμότητα και απέκρουσε εντυπωσιακά. Τρία λεπτά αργότερα ο Βικάριο σταμάτησε και την προσπάθεια του Τομ Κέρνι. Το 2-0 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Με το αποτέλεσμα αυτό η Τότεναμ επέστρεψε στην κορυφή της Premier League και μάλιστα είναι εκεί μόνη της με 23 βαθμούς. Από την άλλη η Φούλαμ παρέμεινε στην 13η θέση με 11 βαθμούς.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 9ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ