Ο Μπόουεν έγραψε ιστορία σε εκτός έδρας παιχνίδια και έρχεται φορτσάτος στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

Τζέιροντ Μπόουεν

i

©glomex

Ο Μπόουεν έγραψε ιστορία σε εκτός έδρας παιχνίδια και έρχεται φορτσάτος στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

Κώστας Τσιακλής 18:29 - 23.10.2023 / Ανανεώθηκε: 18:36 - 23.10.2023

Ο Τζέιροντ Μπόουεν έγραψε ιστορία σε εκτός έδρας παιχνίδια της Premier League και έρχεται φορτσάτος στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για το ματς με τον Ολυμπιακό.

Ο Τζέιροντ Μπόουεν της Γουέστ Χαμ έγραψε ιστορία βρίσκοντας δίχτυα στο ματς με την Άστον Βίλα και έρχεται φορτσάτος στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Η Γουέστ Χαμ αντιμετώπισε εκτός έδρας την Άστον Βίλα στην «πρόβα τζενεράλε» για το ματς της Πέμπτης (26/10) με τον Ολυμπιακό για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Τα «σφυριά» δεν τα πήγαν ιδιαίτερα καλά αφού ηττήθηκαν με 4-1 και οπισθοχώρησαν στην 9η θέση της Premier League με 14 βαθμούς.

Σκόρερ για την ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες ήταν ο συνήθης ύποπτος, Τζέιροντ Μπόουεν. Ο Άγγλος ακραίος επιθετικός βρήκε δίχτυα έστω και με τη βοήθεια της τύχης και έγραψε ιστορία. Συγκεκριμένα ο Μπόουεν έγινε μόλις ο τρίτος ποδοσφαιριστής που σκοράρει στα πρώτα πέντε εκτός έδρας παιχνίδια της ομάδας του στην Premier League (σε μια σεζόν). Οι άλλοι δύο που το κατάφεραν ήταν οι Τιερί Ανρί (2001-2002 με την Άρσεναλ) και ο Μοχάμεντ Σαλάχ (2021-2022 με τη Λίβερπουλ). Όπως αντιλαμβάνεστε είναι ο πρώτος παίκτης της Γουέστ Χαμ που κάνει κάτι τέτοιο στην πρώτη κατηγορία.

Ο Μπόουεν θα έχει την ευκαιρία να σπάσει το συγκεκριμένο ρεκόρ της Premier League στο εκτός έδρας ματς με τη Μπρέντφορντ στις 04 Νοεμβρίου. Ο σχετικός αγώνας είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί πέντε μέρες πριν το ταξίδι του Ολυμπιακού στο «London Stadium».

Τα άλλα δύο εντυπωσιακά στατιστικά του Μπόουεν

Ο Άγγλος βρίσκεται γενικά σε τρομερή κατάσταση στο ξεκίνημα της σεζόν αφού είναι στην τρίτη θέση του πίνακα των σκόρερ της Premier League. Μπροστά του βρίσκονται μόνο ο Έρλινγκ Χάαλαντ (εννέα τέρματα) και ο Μοχάμεντ Σαλάχ (επτά τέρματα). Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός έδρας μόνο μια φορά δεν βρήκε δίχτυα (σε όλες τις διοργανώσεις). Αυτό είχε συμβεί στο ματς με τη Φράιμπουργκ, στο οποίο πάντως μοίρασε μια ασίστ και βοήθησε την ομάδα του να αποδράσει με το διπλό με σκορ 1-2.