Τότι για Ντιμπάλα: «Παίζει μόνο 15 ματς τη σεζόν, δεν ξέρω αν θα τον κρατούσα στην ομάδα»

Φραντσέσκο Τότι

i

Photo by Silvia Lore/Getty Images

Τότι για Ντιμπάλα: «Παίζει μόνο 15 ματς τη σεζόν, δεν ξέρω αν θα τον κρατούσα στην ομάδα»

Πάνος Κορομηλάς 18:38 - 19.03.2024

Ο θρύλος της Ρόμα, Φραντσέσκο Τότι, μίλησε σε ιταλικά ΜΜΕ για τον Πάουλο Ντιμπάλα, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για την ενδεχόμενη ανανέωση του συμβολαίου του Αργεντινού επιθετικού.

Η Ρόμα με τον Ντανιέλε Ντε Ρόσι στον πάγκο, παρουσιάζει ένα εξαιρετικό πρόσωπο. Δείχνει να έχει αφήσει πίσω τις προβληματικές εμφανίσεις που είχε κάνει στην έναρξη της σεζόν με τον Ζοσέ Μουρίνιο και βρίσκεται πλέον σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη τετράδα της Serie A. Παράλληλα, συνεχίζει την πορεία της και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έχοντας κλείσει θέση στα προημιτελικά του Europa League. Αντίπαλός της εκεί η Μίλαν, σε μια ιταλική μονομαχία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον (11/4, 22:00).

Καθοριστικός σε αυτήν την ανοδική πορεία των «τζιαλορόσι» το τελευταίο διάστημα, είναι ο Αργεντινός επιθετικός, Πάουλο Ντιμπάλα. Ο 30χρονος φορ σε 28 συμμετοχές μετρά 14 γκολ με επτά ασίστ, ηγείται της επιθετικής γραμμής της Ρόμα και μοιάζει ικανός να την επαναφέρει στις θέσεις που οδηγούν στο Champions League της επόμενης χρονιάς.

Το συμβόλαιο του ωστόσο λήγει το καλοκαίρι του 2025, με αποτέλεσμα να έχουν αρχίσει ήδη να ηχούν σειρήνες για το μέλλον του. Ο Ντε Ρόσι, θέλει να τον κρατήσει στην «αιώνια πόλη» με κάθε κόστος, όμως ο θρύλος της ομάδας και άλλοτε συμπαίκτης του, Φραντσέσκο Τότι, φαίνεται πως έχει διαφορετική άποψη πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, λόγω τον πολλών τραυματισμών που εμφανίζει:

«Μιλάμε για έναν παίκτη υψηλού επιπέδου, αλλά πρέπει να καταλάβουμε τι θέλει να κάνει ο σύλλογος στο μέλλον και ποιοι είναι οι στόχοι της νέας σεζόν. Εάν ήμουν εγώ τεχνικός διευθυντής θα το σκεφτόμουν καλύτερα για έναν παίκτη ο οποίος παίζει 15 παιχνίδια τον χρόνο.

Αν είχα έναν σημαντικό στόχο και ένας από τους καλύτερους παίκτες μου είναι διαθέσιμος μόνο για το ένα τρίτο των αγώνων, θα έπρεπε να κάνω τις αξιολογήσεις μου».

Θυμίζουμε πως ο Ντιμπάλα εντάχθηκε στον σύλλογο τον Ιούλιο του 2022, ως ελεύθερος, μετά την αποδέσμευσή του από τη Γιουβέντους. Αποτέλεσε επιλογή του Ζοσέ Μουρίνιο, όμως με την καθοδήγηση του Ντανιέλε Ντε Ρόσι μοιάζει απελευθερωμένος και έτοιμος να επαναφέρει την ομάδα στις επιτυχίες.