Μικρό Champions League: Αυτά είναι τα σπουδαία ζευγάρια των προημιτελικών του Europa League
i

/©Intime

Μικρό Champions League: Αυτά είναι τα σπουδαία ζευγάρια των προημιτελικών του Europa League

Ελένη Ανδρικοπούλου 14:14 - 15.03.2024 / Ανανεώθηκε: 14:18 - 15.03.2024

Οι οκτώ φιναλίστ της προημιτελικής φάσης του Europa League έμαθαν τις αντιπάλους τους στους «8» καθώς και το μονοπάτι τους μέχρι τον τελικό. Ξεχωρίζει ο ιταλικός «εμφύλιος» ανάμεσα σε Μίλαν και Ρόμα.

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (15/3) στα γραφεία της UEFA στη Νιόν η κλήρωση των προημιτελικών του UEFA Europa League. Οι οκτώ φιναλίστ έμαθαν του αντιπάλους τους στη φάση των «8» καθώς και το μονοπάτι μέχρι τον τελικού του Δουβλίνου. Από τα ζευγάρια που προέκυψαν ξεχωρίζει φυσικά ο ιταλικός «εμφύλιος» ανάμεσα σε Μίλαν και Ρόμα αλλά κι η «μονομαχία» της Λεβερκούζεν με τη Γουέστ Χαμ.

Οι πρώτοι προημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 11 Απριλίου και οι δεύτεροι στις 18 του μήνα. Οι πρώτοι ημιτελικοί είναι προγραμματισμένοι για τις 2 Μαΐου και οι δεύτεροι για τις 9 του μήνα. Ο τελικός θα διεξαχθεί στο «Dublin Arena» στις 22 Μαΐου.

Τα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης:
Μίλαν - Ρόμα
Λίβερπουλ - Αταλάντα
Λεβερκούζεν - Γουέστ Χαμ
Μπενφίκα - Μαρσέιγ

Οι πιθανές διασταυρώσεις στα ημιτελικά:
Μπενφίκα ή Μαρσέιγ - Λίβερπουλ ή Αταλάντα
Μίλαν ή Ρόμα - Λεβερκούζεν ή Γουέστ Χαμ

Τέλος να αναφέρουμε ότι μία εκ των Μπενφίκα, Μαρσέιγ, Λίβερπουλ, Αταλάντα θα είναι η γηπεδούχος στο Δουβλίνο και μία εκ των Μίλαν, Ρόμα, Λεβερκούζεν και Γουέστ Χαμ η φιλοξενούμενος.

Ματσάρες στα προημιτελικά του Champions League: Ρεάλ - Σίτι και Παρί - Μπαρτσελόνα ξεχωρίζουν (vid)
CHAMPIONS LEAGUE

13:15 - 15.03.2024

Ματσάρες στα προημιτελικά του Champions League: Ρεάλ - Σίτι και Παρί - Μπαρτσελόνα ξεχωρίζουν (vid)

Κέφια είχε η κληρωτίδα του Champions League, βγάζοντας αγώνες «φωτιά». Η κάτοχος του τροπαίου Μάντσεστερ Σίτι θα τεθεί απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης και η Παρί Σεν Ζερμέν κόντρα στη Μπαρτσελόνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο νικητής του Europa League κερδίζει απευθείας θέση στον όμιλο του επόμενου Champions League (εκτός αν έχει εξασφαλίσει τέτοιο εισιτήριο μέσω πρωταθλήματος).