Τότι: «Σπουδαίος προπονητής ο Μουρίνιο - Αξίζει το νούμερο 10 ο Ντιμπάλα αν μείνει ακόμα 10-20 χρόνια»

Φραντσέσκο Τότι

i

©Intime

Τότι: «Σπουδαίος προπονητής ο Μουρίνιο - Αξίζει το νούμερο 10 ο Ντιμπάλα αν μείνει ακόμα 10-20 χρόνια»

Κώστας Τσιακλής 16:01 - 25.06.2023 / Ανανεώθηκε: 16:01 - 25.06.2023

Ο θρύλος της Ρόμα, Φραντζέσκο Τότι, χαρακτήρισε τον Ζοσέ Μουρίνιο ως ένα σπουδαίο προπονητή ενώ είπε πως ο Πάουλο Ντιμπάλα αξίζει να φοράει το νούμερο 10 αρκεί να σκέφεται να μείνει για ακόμα 10-20 χρόνια στους «τζιαλορόσι».

Ο θρύλος της Ρόμα, Φραντζέσκο Τότι, παρευρέθηκε σε φιλανθρωπικό αγώνα επίδειξης και σχολίασε διάφορα ζητήματα που αφορούν τους «τζιαλορόσι». Μεταξύ άλλων ο Ιταλός ανέφερε πως ο Μουρίνιο είναι ένας σπουδαίος προπονητής ενώ ο Πάουλο Ντιμπάλα αξίζει να πάρει το νούμερο 10 αρκεί να σκέφτεται να μείνει στην ομάδα για 10-20 χρόνια.

Τα τελευταία δημοσιεύματα έκαναν λόγο για ενδιαφέρον διάφορων ομάδων από τη Σαουδική Αραβία για τον Ντιμπάλα αλλά αυτό φαίνεται τελικά να μην ισχύει. Αυτό γιατί ο ατζέντης του ποδοσφαιριστή, Χόρχε Αντούν, μίλησε δημόσια και αποκάλυψε πως δεν έχει λάβει καμία κλήση η προσφορά από αυτούς τους συλλόγους.

Συγκεκριμένα ο ατζέντης του ποδοσφαιριστή είπε τα εξής: «Ο Πάουλο δεν έχει μιλήσει με κανέναν και δεν έχω λάβει κλήσεις ή προσφορές από συλλόγους στη Σαουδική Αραβία. Αυτήν την περίοδο, ο Πάουλο είναι σε διακοπές».

Ο Αργεντινός ήταν αναμφίβολα ο καλύτερος παίκτης της Ρόμα την περασμένη σεζόν (18 γκολ και οκτώ ασίστ σε 38 συμμετοχές). Με αφορμή αυτό, ο Τότι ρωτήθηκε για το αν θεωρεί πως ο Ντιμπάλα αξίζει να φοράει το θρυλικό νούμερο 10 και απάντησε: «Εάν αξίζει ο Ντιμπάλα τη φανέλα με το Νο 10; Την αξίζει αν σκέφτεται να μείνει για άλλα 10-20 χρόνια στην Ρόμα».

Στη συνέχεια ο Τότι αναφέρθηκε και στον προπονητή της Ρόμα, Ζοσέ Μουρίνιο και είπε: «Σπουδαίος προπονητής και άνθρωπος, έκανε πολλά. Ας ελπίσουμε ότι θα μπορεί να συνεχίσει έτσι».

Τέλος ρωτήθηκε για το αν θα ήθελε να επιστρέψει στη Ρόμα και να αναλάβει ως προπονητής ή κάποιο διοικητικό πόστο. «Δε ξέρω κάτι. Αν θα μου άρεσε; Σε ποιον δεν θα άρεσε να μείνει στη Ρόμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τότι.

Ο Τότι αγωνίστηκε στη Ρόμα από το 1993 μέχρι το 2017 και κατέγραψε συνολικά 785 συμμετοχές, με απολογισμό 307 γκολ και 209 ασίστ. Όσο αφορά τρόπαια, ο Ιταλός πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα, δύο κύπελλα και δύο σούπερ καπ.