Ο 36χρονος Τουράν έβγαλε γκρι μούσι, προπονεί ομάδα στην Τουρκία και άπαντες έχουν μείνει άφωνοι με την εμφάνισή του

Άρντα Τουράν

Ο 36χρονος Τουράν έβγαλε γκρι μούσι, προπονεί ομάδα στην Τουρκία και άπαντες έχουν μείνει άφωνοι με την εμφάνισή του

Κώστας Τόπας 14:18 - 17.07.2023

Αγνώριστος είναι ο πρώην εξτρέμ της Μπαρτσελόνα και της Ατλέτικο Μαδρίτης, Άρντα Τουράν παρά το γεγονός ότι αποσύρθηκε μόλις πριν από ένα χρόνο.

Ο Τουράν ζήτησε χρόνο για μια γεμάτη τρόπαια καριέρα την περασμένη σεζόν, ανακοινώνοντας την απόσυρσή του από το ποδόσφαιρο και την αποχώρησή του από την Γαλατασαράι τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Προηγουμένως πέρασε πέντε σεζόν στη Μπαρτσελόνα, σκοράροντας 15 γκολ σε 55 αγώνες για τους Καταλανούς και κατακτώντας τη La Liga και δύο Copa del Reys. Ωστόσο, δυσκολεύτηκε να σφραγίσει το στίγμα του σε μια ομάδα που περιελάμβανε τους σούπερ σταρ Λιονέλ Μέσι και Νεϊμάρ, και δόθηκε δανεικός τρεις φορές.

Πριν από αυτό, ο πρώην Τούρκος διεθνής μεσοεπιθετικός γνώρισε τεράστια επιτυχία στην Ατλέτικο Μαδρίτης, κερδίζοντας έναν ακόμη τίτλο πρωταθλήματος, το Europa League και φτάνοντας σε έναν τελικό Champions League. Εν τω μεταξύ, είναι ο πέμπτος παίκτης όλων των εποχών με τις περισσότερες συμμετοχές της χώρας του με 100 συμμετοχές και βοήθησε να φτάσει στα ημιτελικά του Euro το 2008.

Σήμερα, ο 36χρονος Τουράν διευθύνει την Eyupspor στη δεύτερη κατηγορία της Τουρκίας και μια εικόνα που κοινοποιήθηκε στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον έδειξε κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης με μια νέα γκρίζα γενειάδα.

Οι οπαδοί έμειναν σοκαρισμένοι από την εικόνα, με κάποιους να αρνούνται να πιστέψουν ότι ήταν στην πραγματικότητα ο Τουράν, ο οποίος έχει την ίδια ηλικία με τον πρώην συμπαίκτη του Μέσι.

«Μοιάζει με 46», έγραψε ένας θαυμαστής. «Αυτό δεν μπορεί να είναι αληθινό», πρόσθεσε ένας άλλος. «Ο Τουράν παρέλειψε 30 χρόνια», είπε ένας ακόμη θαυμαστής του.