Οι οπαδοί της Ανκαραγκιουτσού αποθέωσαν τον πρόεδρο που έδειρε τον διαιτητή (vids)

Οι οπαδοί της Ανκαραγκιουτσού αποθέωσαν τον πρόεδρο που έδειρε τον διαιτητή (vids)

Δημήτρης Χούπης 08:29 - 28.12.2023

Ο πρόεδρος της Ανκαραγκιουτσού, Φαρούκ Κότσα, αποφυλακίστηκε μετά την επίθεση στον διαιτητή κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Ρίζεσπορ, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους οπαδούς της ομάδας.

Ο κακός χαμός έγινε στην Τουρκία πριν από λίγες ημέρες, όταν ο πρόεδρος της Ανκαραγκιουτσού επιτέθηκε και χτύπησε τον διαιτητή του αγώνα με τη Ρίζεσπορ. Η υπόθεση πήρε τέτοιες διαστάσεις που το τουρκικό πρωτάθλημα διακόπηκε για λίγες ημέρες, ενώ του προέδρου Φαρούκ Κότσα του επιβλήθηκε ισόβιος αποκλεισμός από το ποδόσφαιρο. 

Η ομάδα της Άγκυρας μάλιστα τιμωρήθηκε με ποινή πέντε αγώνων κεκλεισμένων των θυρών αλλά και 63.000 ευρώ πρόστιμο. Παράλληλα ο Κότσα προφυλακίστηκε, αφού ο διαιτητής κινήθηκε νομικά ενάντια του προέδρου, ωστόσο πριν το βράδυ της Τετάρτης (27/12) αποφυλακίστηκε. Η υπόθεση παρόλα αυτά δεν έχει τελειώσει αφού θα κριθεί στα δικαστήρια. 

Οι οπαδοί του τουρκικού συλλόγου λοιπόν με αφορμή την αποφυλάκισή του, αποφάσισαν να αποθεώσουν τον πρόεδρο της Ανκαραγκιουτσού, κάνοντάς τον... λαϊκό ήρωα. Συγκεκριμένα εκατοντάδες φίλοι της ομάδας βρέθηκαν έξω από τις φυλακές και μόλις βγήκε ο Κότσα άρχισαν να τραγουδούν συνθήματα με καπνογόνα στα χέρια. Ο ίδιος μάλιστα φαίνεται ότι δεν... έχει μετανιώσει για τα όσα έγιναν. 

«Δεν πρέπει να δίνουμε λόγους ώστε να δικαιολογήσουμε τον άδικο ή τον κλέφτη. Δυστυχώς, με μια γροθιά εναντίον αυτών που πραγματοποίησαν αυτά τα γεγονότα, ένιωσα ότι τους δικαίωσα. Η μορφή αντίδρασης μπορεί να ήταν λανθασμένη, αλλά το να είσαι άνθρωπος, να είσαι άντρας σημαίνει να αντιδράς στην αδικία και στο λάθος.

Ποιος είναι ο Χαλίλ Ουμούτ Μελέρ που δέχθηκε γροθιά από τον πρόεδρο της Ανκαραγκιουτσού (vids)
REST OF THE WORLD

08:59 - 12.12.2023

Ποιος είναι ο Χαλίλ Ουμούτ Μελέρ που δέχθηκε γροθιά από τον πρόεδρο της Ανκαραγκιουτσού (vids)

Ποιος είναι ο 35χρονος διαιτητής Χαλίλ Ουμούτ Μελέρ, ο οποίος αποφάσισε να βάλει τέλος στην διαιτητική του καριέρα μετά την επίθεση που δέχθηκε από τον πρόεδρο της Ανκαραγκιουτσού.

Δεν είμαι ήρωας. Συγνώμη για ότι έγινε. Ευχαριστώ όλους όσους μου έστειλαν μηνύματα συμπαράστασης. Πήρα πάρα πολλά, από άλλους προέδρους αλλά και φιλάθλους άλλων ομάδων», ήταν τα λόγια του μεταξύ άλλων.