Πιθανή η άμεση απόλυση του Τούχελ, αν η Μπάγερν αποκλειστεί από το Champions League

Τόμας Τούχελ

i

©Photo by Lars Baron/Getty Images/Ideal Images

Πιθανή η άμεση απόλυση του Τούχελ, αν η Μπάγερν αποκλειστεί από το Champions League

Πάνος Κορομηλάς 17:52 - 02.03.2024

Ο Τόμας Τούχελ δεν αποκλείεται να αποτελέσει άμεσα παρελθόν από τον πάγκο της Μπάγερν, αν χαθεί η πρόκριση στη φάση των προημιτελικών του UEFA Champions League.

Η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται τη Λάτσιο (5/3, 22:00) στον επαναληπτικό αγώνα για τη φάση των «16» του Champions League. Οι Βαυαροί καλούνται να ανατρέψουν το σκορ, μετά την ήττα με 1-0 στη Ρώμη, αν θέλουν να συνεχίσουν την πορεία τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Η αλήθεια είναι πως η ομάδα του Μονάχου δε βρίσκεται στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, καθώς την Παρασκευή (2/2) άφησε δύο ακόμα βαθμούς στην Bundesliga, κόντρα στην Φράιμπουργκ. Έχει μείνει επτά βαθμούς πίσω από την Μπάγερ Λεβερκούζεν και με τα τωρινά δεδομένα μοιάζει αρκετά δύσκολο να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Ο Τόμας Τούχελ θα αποτελέσει παρελθόν το ερχόμενο καλοκαίρι, με τον σύλλογο να έχει πάρει την οριστική απόφαση για αλλαγή σελίδας, μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων της τρέχουσας σεζόν. Ωστόσο, σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα από τη Γερμανία, δεν αποκλείεται ο Γερμανός προπονητής να «χαιρετήσει» νωρίτερα.

Συγκεκριμένα, εάν η Μπάγερν Μονάχου δεν καταφέρει να προκριθεί στα προημιτελικά του Champions League, υπάρχουν αρκετά μεγάλες πιθανότητες να διακοπεί η συνεργασία με τον Τούχελ από τώρα και να αναλάβει κάποιος άλλος προπονητής.

Βέβαια, όπως υποστηρίζεται στο ίδιο δημοσίευμα, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιος προπονητής που να μπορεί να αναλάβει την ομάδα ως το τέλος της σεζόν, ικανοποιώντας τις προσδοκίες της διοίκησης του συλλόγου. Σε κάθε περίπτωση όμως, η ρεβάνς της Allianz Arena απέναντι στη Λάτσιο, αναμένεται να κρίνει πολλά για το μέλλον του Γερμανού τεχνικού.

Μετά τη νέα «γκέλα» στο Φράιμπουργκ, ο Τούχελ μίλησε για έλλειψη πειθαρχίας, κάνοντας σαφές πως η κατάσταση στην ομάδα δεν είναι και η καλύτερη δυνατή:

«Δεν παίξαμε καλά στο πρώτο ημίωρο, αλλά δείξαμε καλή αντίδραση και τελικά χάσαμε την ανταμοιβή μας. Το γεγονός ότι δεν κερδίζουμε έχει να κάνει με ένα τυχερό γκολ που πιθανώς θα μπορούσαμε να το υπερασπιστούμε καλύτερα.

Νέα γκέλα για την Μπάγερν και ευκαιρία για τη Λεβερκούζεν να... ξεφύγει
BUNDESLIGA

23:38 - 01.03.2024

Νέα γκέλα για την Μπάγερν και ευκαιρία για τη Λεβερκούζεν να... ξεφύγει

Δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στην έδρα της Φράιμπουργκ η Μπάγερν Μονάχου που έμεινε στην ισοπαλία (2-2) και έδωσε την ευκαιρία στην Λεβερκούζεν να ξεφύγει τελείως στην κορυφή της βαθμολογίας.

Παίξαμε εντελώς χωρίς δομή και πάρα πολύ απείθαρχη. Κάναμε πράγματα που δεν είχαμε προπονηθεί ή συζητήσει ποτέ πριν, με τον κεντρικό μπακ να είναι ακόμα πιο ψηλά από άλλα μπακ. Αλλά ίσως η διαφορά μεταξύ του πρώτου ημίωρου και της περιόδου μετά ήταν πολύ μεγάλη για να κερδίσουμε εδώ».