Κανονικά η αναμέτρηση Ελλάδα – Ιρλανδία την Παρασκευή

Κανονικά η αναμέτρηση Ελλάδα – Ιρλανδία την Παρασκευή

Γιώργος Σακελλαρίου 23:36 - 14.06.2023 / Ανανεώθηκε: 23:40 - 14.06.2023

Οι πληροφορίες από την ΕΠΟ αναφέρουν ότι θα γίνει κανονικά το ματς Ελλάδα – Ιρλανδία την Παρασκευή.

Η κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος για την τραγωδία με τους δεκάδες νεκρούς μετανάστες στη Μεσόγειο ανοιχτά της Πύλου.

Στην ΕΠΟ ήταν όλοι σε αναμονή για τη διεξαγωγή του αγώνα Ελλάδα – Ιρλανδία για την τρίτη αγωνιστική του Euro 2024. Η ομοσπονδία επικοινώσε με την UEFA και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν τίθεται περίπτωση αναβολής και ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά την Παρασκευή, με ώρα έναρξης στις 21:45.

Στην ομοσπονδία, λοιπόν, χωρίς χρονοτριβή μίλησαν με την UEFA. Αν ήταν στο χέρι της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, το ματς δεν θα γινόταν. Τώρα, όμως, η απόφαση ανήκει στην UEFA, η οποία σπάνια προχωράει σε αναβολές αγώνων.

Θυμίζουμε ότι ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός, Ιωάννης Σαρμάς, κήρυξε τριήμερο Εθνικό Πένθος από σήμερα Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 στις 21:00 έως τα ξημερώματα του Σαββάτου 17 Ιουνίου 2023 για τα θύματα του πολύνεκρου ναυαγίου στα ανοιχτά της Πύλου, «με τη σκέψη και σε όλα τα θύματα των αδίστακτων διακινητών που εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη δυστυχία», όπως αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση του Μεγάρου Μαξίμου.

Τουλάχιστον 79 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κι εκατοντάδες αγνοούνται. Υπολογίζεται ότι περίπου 500-600 άνθρωποι βρίσκονταν στο σκάφος που ναυάγησε ανοιχτά της Πύλου. Παράλληλα, υπάρχουν φόβοι για εγκλωβισμένους επιβάτες στο αμπάρι του αλιευτικού.

Όσο περνούν οι ώρες και ενώ συνεχίζονται οι έρευνες διάσωσης λιγοστεύουν οι ελπίδες για ανεύρεση και άλλων επιζώντων εκτός από τους 104 που κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από αυτή την τραγωδία. Είκοσι έξι από αυτούς νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Καλαμάτας. Κανένας τους δεν βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση.

Σε ό,τι αφορά την προετοιμασία της Εθνικής, νέο πρόβλημα προέκυψε με τον Δημήτρη Γιαννούλη κι ενώ έχει τεθεί νοκ άουτ ο Φώτης Ιωαννίδης. Ο διεθνής αριστερός μπακ προσβλήθηκε από ίωση και δεν συμμετείχε στην προπόνηση. Οι Ανδρέας Μπουχαλάκης και Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, παράλληλα, ακολούθησαν και σήμερα πρόγραμμα επανένταξης.