Στην αναμονή και η ΕΠΟ για την αναμέτρηση Ελλάδα - Ιρλανδία

Ο Πογέτ και οι διεθνείς.

i

©intime

Στην αναμονή και η ΕΠΟ για την αναμέτρηση Ελλάδα - Ιρλανδία

Γιώργος Σακελλαρίου 21:45 - 14.06.2023 / Ανανεώθηκε: 21:54 - 14.06.2023

Στην ΕΠΟ έχουν ξεκινήσει επαφές και περιμένουν την UEFA για το αν θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή το ματς της Εθνικής Ελλάδας με την Ιρλανδία.

Δεκάδες ανθρώπινες ζωές χάθηκαν στο ναυάγιο της Πύλου.

Η υπόθεση έχει συγκλονίσει τη χώρα και φυσικά όλο τον κόσμο και η κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος. Η συγκεκριμένη κατάσταση επηρεάζει και τον αθλητισμό, ενώ την Παρασκευή το βράδυ, όπως είναι γνωστό, είναι προγραμματισμένο να αντιμετωπίσει η Εθνική ομάδα την Ιρλανδία, για την τρίτη αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024.

Στην ΕΠΟ φυσικά άμεσα ξεκίνησαν τις επαφές και ασφαλώς δεν είναι στο χέρι της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας τι θα πράξει. Αν ήταν στο χέρι της, το ματς δεν θα γινόταν. Τώρα, όμως, η απόφαση θα παρθεί από την UEFA και η ευρωπαϊκή συνομοπονδία, τις περισσότερες φορές σπάνια προχωράει σε αναβολές αγώνων. 

Στην ομοσπονδία, λοιπόν, χωρίς χρονοτριβή μίλησαν με την UEFA και είναι σε αναμονή. Να μεταφερθεί το ματς Σάββατο είναι δύσκολο, αφού τη Δευτέρα η Ελλάδα παίζει με τη Γαλλία στο Παρίσι. Εκτός κι αν μετατεθεί κι αυτό το ματς για Τρίτη. Αυτή τη χρονική στιγμή, ωστόσο, τίποτα δεν είναι σίγουρο και ξεκάθαρα την απόφαση θα την πάρει η UEFA.

Θυμίζουμε ότι ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός, Ιωάννης Σαρμάς, κήρυξε τριήμερο Εθνικό Πένθος από σήμερα Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 στις 21:00 έως τα ξημερώματα του Σαββάτου 17 Ιουνίου 2023 για τα θύματα του πολύνεκρου ναυαγίου στα ανοιχτά της Πύλου, «με τη σκέψη και σε όλα τα θύματα των αδίστακτων διακινητών που εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη δυστυχία», όπως αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση του Μεγάρου Μαξίμου. 

Τουλάχιστον 79 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κι εκατοντάδες αγνοούνται. Υπολογίζεται ότι περίπου 500-600 άνθρωποι βρίσκονταν στο σκάφος που ναυάγησε ανοιχτά της Πύλου. Παράλληλα, υπάρχουν φόβοι για εγκλωβισμένους επιβάτες στο αμπάρι του αλιευτικού. 

Όσο περνούν οι ώρες και ενώ συνεχίζονται οι έρευνες διάσωσης λιγοστεύουν οι ελπίδες για ανεύρεση και άλλων επιζώντων εκτός από τους 104 που κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από αυτή την τραγωδία. Είκοσι έξι από αυτούς νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Καλαμάτας. Κανένας τους δεν βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση.