H Σαουδική Αραβία της Ευρώπης είναι η Τουρκία!

Άλεξ Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν

i

©printscreen

H Σαουδική Αραβία της Ευρώπης είναι η Τουρκία!

Κωνσταντίνος Ζήκος 09:22 - 15.08.2023 / Ανανεώθηκε: 09:22 - 15.08.2023

Μπορεί η φετινή καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος να έχει ξεχωρίσει λόγω των μαζικών αποχωρήσεων πολλών αστέρων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου για τη Σαουδική Αραβία, αλλά κάτι αντίστοιχο προσπαθεί να επιτύχει και η γειτονική Τουρκία.

Μια ακόμη μεταγραφή-«βόμβα» για το Τουρκικό πρωτάθλημα, καθώς η Μπεσίκτας ανακοίνωσε την απόκτηση του Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν, ως ελεύθερο, μετά το πέρασμα του από τη Λίβερπουλ. O 30χρονος Άγγλος, υπέγραψε με τους Τούρκους συμβόλαιο συνεργασίας για τρία χρόνια και γίνεται έτσι, ακόμα ένα όνομα από το κορυφαίο επίπεδο, που καταλήγει στη γειτονική χώρα.

Ο Τσάμπερλεϊν, έμεινε για έξι χρόνια στο Λίβερπουλ, καταγράφοντας 146 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με 18 γκολ και 15 ασίστ. Θυμίζουμε, έφτασε εκεί, το καλοκαίρι του 2017, μέσω μεταγραφής από την Άρσεναλ, που άγγιζε τα 38 εκατομμύρια ευρώ. Έτσι, ο Άγλλος χαφ, αναμένεται να αγωνιστεί για πρώτη φορά εκτός συνόρων και η Τουρκία, είναι η εκλεκτή του χώρα.

Οι τρείς μεγάλες ομάδες της Πόλης, έχουν «εκτοξεύσει» τον μεταξύ τους ανταγωνισμό, με τις κινήσεις που έχουν πραγματοποιήσει. Παίκτες από το «πάνω ράφι», οι οποίοι δεν καταλήγουν σε μια χώρα στην οποία θα πάρουν τα χρήματα που θα έβρισκαν στην Αραβία, αλλά αρκετά ώστε να πειστούν να φύγουν από τα κορυφαίο επίπεδο που αγωνίζονταν και να επιλέξουν ένα πιο χαμηλού επιπέδου ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Πάμε όμως να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά και να διαπιστώσουμε τις προσθήκες των «μεγάλων» ξεχωριστά.

Γαλατασαράι

Οι πρωταθλητές, έχουν ήδη δαπανήσει ένα ποσό κοντά στα 20 εκατομμύρια ευρώ για τις φετινές τους προσθήκες. Τα μισά από αυτά(10 εκατ. ευρώ), δόθηκαν για την απόκτηση του Μάουρο Ικάνρτι από την Παρί Σεν Ζερμέν. Έναντι 3,7 εκατομμυρίων, απέκτησε τον Κερέμ Ντεμιρμπάϊ από την Μπάγερ Λεβερκούζεν και με 2,8 εκατ., τον Καάν Αϊχάν από τη Σασουόλο. Έπεισε τον 26χρονο αριστερό μπακ της Λειψίας, Ανχελίνιο, να μετακομίσει ως δανεικός στη Κωνσταντινούπολη, με τη προοπτική του Champions League, να αποτελεί ξεκάθαρο δέλεαρ. 

Το ίδιο ισχύει και για τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Σεντρίκ Μπακαμπού, που άφησε τη προοπτική της Αλ Νασρ, παρότι είχε μόλις υπογράψει, για να διεκδικήσει τις πιθανότητες συμμετοχής στη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Η Γαλατά όμως, κινήθηκε και στην αγορά των ελεύθερων, αποκτώντας τον Ζαχά της Κρίσταλ Πάλας και τον Τετέ της Σαχτάρ.

Φενέρμπαχτσε

Η Κυπελλούχος Φενέρ, «δεν πάει πίσω». Ήδη, έχει δαπανήσει 50 εκατομμύρια ευρώ, για τη μεταγραφική της ενίσχυση. Απέκτησε τον Ουντέρ από τη Μαρσέιγ, έναντι 15 εκατομμυρίων ευρώ, με τον Τούρκο εξτρέμ, να επιστρέφει μετά από 6 χρόνια στη πατρίδα του. Πήρε τον Σεμπαστιάν Σιμάνκι, από τη Ντιναμό Μόσχας, δίνοντας περίπου 10 εκατομμύρια στους Ρώσους, ενώ με παρόμοιο ποσό, απέκτησε τον Φρεντ, από την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ. Με 8 εκατομμύρια, απέκτησε τον Μπετσάο της Ουντινέζε και στην αγορά των ελεύθερων...έκανε το απόλυτο «μπαμ». Οι Ντούσαν Τάντιτς και Έντιν Τζέκο, υπέγραψαν στην ομάδα και αποτελούν αναμφίβολα τις πιο ηχηρές κινήσεις της Φενέρ.

Μπεσίκτας

Η Μπεσίκτας, η αλήθεια είναι, δεν έχει δαπανήσει τα ίδια χρήματα για μεταγραφές, αλλά παρόλα αυτά, έχει υπογράψει με σημαντικά ονόματα. Έχει αποκτήσει ως ελεύθερους, τους Ρέμπιτς, Τσάμπερλεϊν και Αμαρτέϊ. Ο πρώτος, αποχώρησε από τη Μίλαν, ενώ οι υπόλοιποι, άφησαν την αίγλη της Premier League.

Ανακοινώθηκε από τη Σιβασπόρ ο Πούγγουρας - Το «αντίο» του Παναθηναϊκού
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

17:08 - 11.08.2023

Ανακοινώθηκε από τη Σιβασπόρ ο Πούγγουρας - Το «αντίο» του Παναθηναϊκού

Ο Αχιλλέας Πούγγουρας αποτελεί και επίσημα παρελθόν από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έσπευσε να τον αποχαιρετήσει. Νέος προορισμός του παίκτη η Τουρκία και συγκεκριμένα η Σίβασπορ.

Φυσικά, απόδειξη των όσων γίνονται το φετινό καλοκαίρι στο Τουρκικό πρωτάθλημα, δεν είναι μόνο, οι τρείς αυτές ομάδες, αλλά όλες ανεξαιρέτως. Είναι χαρακτηριστικό, το γεγονός ότι με βάση το transfermarkt, η αξία των ποδοσφαιριστών της τουρκικής Super Lig, έχει ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ