Ο Τσάμπι Αλόνσο απάντησε στις φήμες που τον ήθελαν να αναλαμβάνει την Τότεναμ ή τη Ρεάλ Μαδρίτης

Τσάμπι Αλόνσο

i

© PrtScr

Ο Τσάμπι Αλόνσο απάντησε στις φήμες που τον ήθελαν να αναλαμβάνει την Τότεναμ ή τη Ρεάλ Μαδρίτης

Κώστας Τσιακλής 16:59 - 17.05.2023 / Ανανεώθηκε: 17:04 - 17.05.2023

Ο προπονητής της Μπάγερ Λεβερκούζεν, Τσάμπι Αλόνσο, κλήθηκε να σχολιάσει το ενδιαφέρον της Τότεναμ και της Ρεάλ Μαδρίτης για τον ίδιο και απάντησε πως δεν πρόκειται να αποχωρήσει από τη Γερμανική ομάδα.

Ο προπονητής της Μπάγερ Λεβερκούζεν, Τσάμπι Αλόνσο, έβαλε τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν να αναλαμβάνει είτε την τεχνική ηγεσία της Τότεναμ είτε αυτήν της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ισπανός κόουτς τόνισε ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσει από τον γερμανικό σύλλογο.

Ο Αλόνσο προσλήφθηκε από τη Μπάγερ Λεβερκούζεν τον περασμένο Οκτώβριο και η παρουσία του εκεί είναι άκρως εντυπωσιακή. Ο 41χρονος βρήκε την ομάδα στις χαμηλές θέσεις και οκτώ μήνες μετά την έχει ανεβάσει στην 7η θέση (ισόβαθμη με την 6η Βόλφσμπουργκ) ενώ οι «κοκκινόμαυροι» βρίσκονται και στα ημιτελικά του Europa League, εκεί όπου αντιμετωπίζουν τη Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο.

Αυτή η καλή του πορεία τον έχει φέρει στα ραντάρ της Τότεναμ, η οποία ψάχνει τον επόμενο μόνιμο της προπονητή. Ταυτόχρονα το όνομα του Τσάμπι Αλόνσο έχει ακουστεί και στα ρεπορτάζ της Ρεάλ Μαδρίτης, με το μέλλον του Κάρλο Αντσελότι να μην έχει ξεκαθαρίσει ακόμα. Ο Ισπανός τεχνικός κλήθηκε να σχολιάσει αυτό το ενδιαφέρον και απάντησε: «Ναι, θα μείνω στη Μπάγερ Λεβερκούζεν. Είμαι πολύ χαρούμενος σε αυτόν τον σύλλογο και με αυτήν την ομάδα».

Η διαδικασία για εξεύρεση προπονητή στην Τότεναμ συνεχίζεται με τον Ράιαν Μέισον να παραμένει στο πόστο μέχρι το τέλος της σεζόν. Πρόσφατα μπήκε επίσημο τέλος στις διαπραγματεύσεις των «σπερς» με τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν καθώς ο ισχυρός άντρας της Τότεναμ, Ντάνιελ Λέβι, φαίνεται να θεωρεί πως ο Γερμανός δεν είναι ο κατάλληλος για τη θέση. Αξίζει να σημειωθεί πως ο νεαρός τεχνικός ήταν το μεγάλο φαβορί για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τον Ντάνιελ Λέβι ενδιαφέρουν οι περιπτώσεις των Λουίς Ενρίκε (πρώην προπονητής Μπαρτσελόνα και Εθνικής Ισπανίας), Ρουμπέν Αμορίμ (προπονητής Σπόρτινγκ) και Άρνε Σλοτ (προπονητής Φέγενοορντ) ενώ έχουν συνδεθεί και τα ονόματα των Βενσάν Κομπανί (προπονητής Μπέρνλι), Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι (προπονητής Μπράιτον) και Άγγελου Ποστέκογλου (προπονητής Σέλτικ).

Όσο αφορά τη Ρεάλ Μαδρίτης, πολλές φήμες το τελευταίο διάστημα θέλουν τον Κάρλο Αντσελότι να αποχωρεί από το σύλλογο ωστόσο δεν προκύπτει κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής. Ο Ιταλός προπονητής δεσμεύεται με συμβόλαιο για ακόμα ένα χρόνο και μοιάζει πολύ πιθανό να παραμείνει στους «μερένγκες» και την επόμενη περίοδο.