Όταν ο Τσάμπι Αλόνσο προοριζόταν για διάδοχος του Κάρλος Καρβαλιάλ

O Αλόνσο και ο Καρβαλιάλ

i

© PS Youtube & Intime

Όταν ο Τσάμπι Αλόνσο προοριζόταν για διάδοχος του Κάρλος Καρβαλιάλ

Τζιοβάνι Ζάκαρη 04:55 - 16.04.2024

Πρωταθλητής Γερμανίας με τη Λεβερκούζεν αναδείχθηκε ο Τσάμπι Αλόνσο. Ωστόσο τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά για τον Ισπανό, ο οποίος στο παρελθόν αποτέλεσε βασικός υποψήφιος για την αντικατάσταση του Κάρλος Καρβαλιάλ.

Την Κυριακή (14/4) η Λεβερκούζεν επικράτησε με 5-0 της Βέρντερ Βρέμης, για την 29η αγωνιστική της Bundesliga. Το σκορ από μόνο του θα μπορούσε να προκαλέσει έντονους πανηγυρισμούς, ωστόσο σε εκείνο το ματς συνέβη κάτι ακόμα καλύτερο. Με το τρίποντο που εξασφάλισαν οι «Ασπιρίνες», κατέκτησαν και μαθηματικά το πρωτάθλημα Γερμανίας για τη σεζόν 2023-24.

«Αρχιτέκτονας» αυτής της προσπάθειας ήταν ο Τσάμπι Αλόνσο, ο οποίος οδήγησε την ομάδα του σε αυτόν τον ιστορικό θρίαμβο. Κάπως έτσι, ο Ισπανός πρώην ποδοσφαιριστής και νυν τεχνικός μετατράπηκε σε... μήλον της έριδος για αρκετούς ευρωπαϊκούς συλλόγους στην Ευρώπη. Βεβαίως, περιζήτητος ήταν και λίγα χρόνια πριν παρά το γεγονός πως δεν είχε ακόμα την ανάλογη επιτυχία.

Ένα από τα κλαμπ, λοιπόν, που κάποτε τον είχαν στο στόχαστρο ήταν και η Μπράγκα, η οποία ήθελε διακαώς να τον αποκτήσει. Συγκεκριμένα, το καλοκαίρι του 2022, οι Πορτογάλοι βρίσκονταν σε αναζήτηση προπονητή και θεωρούσαν πως ιδανική λύση θα αποτελέσει ο Τσάμπι Αλόνσο. Tότε, ο νυν τεχνικός της Λεβερκούζεν είχε ολοκληρώσει τη θητεία του στη Β' ομάδα της Σοσιεδάδ, ψάχνοντας τον νέο σταθμό της καριέρας του.

Πως ακριβώς συνδέεται, λοιπόν, ο 42χρονος κόουτς με τον Κάρλος Καρβαλιάλ; Την περίοδο εκείνη ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού αποχώρησε από την Μπράγκα, έπειτα από 104 παιχνίδια στον πάγκο της. Η παρουσία του Πορτογάλου ήταν αρκετά επιτυχημένη και επομένως η διοίκηση έψαχνε τον ιδανικό αντικαταστάτη. Μάλιστα, ο πρόεδρος του κλαμπ, Αντόνιο Σαλβαδόρ, ήταν τόσο σίγουρος πως ο Τσάμπι Αλόνσο θα πετύχει, που ταξίδεψε μέχρι το Σαν Σεμπαστιάν για να τον πείσει να αναλάβει το τιμόνι της ομάδας

Συμφωνία τελικά δεν επετεύχθη και η Μπράγκα τελικά προχώρησε με την περίπτωση του Αρτούρ Ζόρζε, ο οποίος αποτελεί προπονητής της μέχρι και σήμερα. Παράλληλα, ο Αλόνσο έμεινε δίχως ομάδα μέχρι τον Οκτώβρη εκείνης της χρονιάς, όταν και τελικά υπέγραψε συμβόλαιο με την Μπάγερ Λεβερκούζεν. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία....