Ο Τσάβι έμαθε για την απόλυσή του από την Μπαρτσελόνα στο νοσοκομείο!

Τσάβι & Τζουάν Λαπόρτα

i

©Photo by Pedro Salado/Quality Sport Images/Getty Images/Ideal Images

Ο Τσάβι έμαθε για την απόλυσή του από την Μπαρτσελόνα στο νοσοκομείο!

Κώστας Τόπας 09:21 - 25.05.2024 / Ανανεώθηκε: 07:38 - 29.05.2024

Ο Τσάβι ενημερώθηκε για την απόλυσή του από την Μπαρτσελόνα, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Τζουάν Λαπόρτα σε νοσοκομείο. Εκεί όπου νοσηλευόταν ο ισχυρός άνδρας των «μπλαουγκράνα».

Η εποχή Τσάβι στην Μπαρτσελόνα τελείωσε και ο Χάνσι Φλικ ετοιμάζεται να γίνει ο νέος προπονητής της ομάδας της Βαρκελώνης.

Ο Τζουάν Λαπόρτα ενημέρωσε επίσημα τον Τσάβι ότι δεν θα συνεχίσει ως προπονητής των «μπλαουγκράνα» την επόμενη σεζόν. Μία απόφαση που δεν ξάφνιασε κανέναν γιατί εδώ και αρκετές μέρες συζητήθηκε αυτό το ενδεχόμενο μετά την οργή του προέδρου για τα λόγια που είπε ο προπονητής πριν τον αγώνα με την Αλμερία, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα είχε ομάδα για να ανταγωνιστεί τη Ρεάλ Μαδρίτης και άλλους μεγάλους της Ευρώπης.

Τα όσα του είπε ο πρόεδρος δεν αιφνιδίασαν ούτε τον προπονητή. Την περασμένη Δευτέρα, την επομένη της νίκης της Μπάρτσα επί της Ράγιο, ο Τσάβι επισκέφθηκε τη Λαπόρτα στο νοσοκομείο. Ο πρόεδρος νοσηλεύτηκε για μερικές μέρες με πνευμονία και ο προπονητής πήγε να τον δει για να ρωτήσει για την κατάσταση της υγείας του ισχυρού άνδρα των Καταλανών.

Μια επίσκεψη στην οποία βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει για το μέλλον του. Είχαν δει ο ένας τον άλλον την προηγούμενη μέρα στο γήπεδο μετά τον αγώνα με τη Ράγιο. Ήταν μια πολύ σύντομη συνάντηση. Ο Λαπόρτα τον είχε συγχαρεί για τη νίκη και τίποτα άλλο. Ήταν ήδη άρρωστος και δεν ήθελε να παραταθεί η συνάντηση εκείνη τη στιγμή. Δεν ένιωθε καλά και πίστευε επίσης ότι δεν ήταν η κατάλληλη μέρα για να θίξει το θέμα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο νοσοκομείο, ο Λαπόρτα γνωστοποίησε ήδη στον προπονητή τις προθέσεις του. «Αν ενεργούσα συναισθηματικά, θα ήθελα να συνεχίσεις ως προπονητής, αλλά αν το κάνω ορθολογικά, το καλύτερο είναι να μην συνεχίσεις».

Ήταν μια αρκετά δήλωση προθέσεων. Ο Τσάβι αποχώρησε από το ματς έχοντας ήδη συνειδητοποιήσει ότι οι μέρες του ως προπονητής της Μπαρτσελόνα πλησίαζαν στο τέλος τους. Και αυτό επιβεβαιώθηκε πλήρως πριν από μερικές ημέρες, μιας και ο Τσάβι αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία των «μπλαουγκράνα».