Απολογήθηκε για την ταλαιπωρία των οπαδών στην Κωνσταντινούπολη πριν τον τελικό του Champions League ο Τσέφεριν

Αλεξάντερ Τσέφεριν

i

Αλεξάντερ Τσέφεριν/PrtScr

Απολογήθηκε για την ταλαιπωρία των οπαδών στην Κωνσταντινούπολη πριν τον τελικό του Champions League ο Τσέφεριν

Δημήτρης Χούπης 09:00 - 23.06.2023

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, μίλησε για τα όσα συνέβησαν στην Κωνσταντινούπολη πριν τον τελικό του Champions League και απολογήθηκε για την ταλαιπωρία των οπαδών.

Έχουν περάσει περίπου 15 μέρες από την ημέρα που η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε της Ίντερ στον τελικό του Champions League με 1-0 και σήκωσε για πρώτη φορά στην ιστορία της την κούπα με τα «μεγάλα αυτιά». 

Η κάθε ομάδα είχε από 20.000 εισιτήρια με τους οπαδούς να δημιουργούν μια όμορφη ατμόσφαιρα. Πριν από το παιχνίδι όμως υπήρξε μεγάλη ταλαιπωρία στον δρόμο για το «Κεμάλ Ατατούρκ», το γήπεδο που έγινε ο τελικός. Συγκεκριμένα πάρα πολλοί οπαδοί λόγω της κίνησης που υπήρχε στους δρόμους αναγκάστηκαν να πάνε στο γήπεδο με τα πόδια, διανύοντας μεγάλη απόσταση. 

Μάλιστα λέγεται πως οπαδοί έχουν σκοπό να κάνουν επίσημα παράπονα στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου για τα όσα συνέβησαν πριν τον αγώνα. Πάνω σε αυτό το θέμα ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, μίλησε για τον τελικό όπου παραδέχτηκε πως δεν πήγαν όλα όπως τα περίμενε. 

Συγκεκριμένα ο Σλοβένος στα εγκαίνια του τετραήμερου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Φιλάθλων το Μάντσεστερ ανέφερε πως στην Τουρκία υπήρξαν προβλήματα που έπρεπε να αντιμετωπίσουν.  «Σύμφωνα με τα όσα ζήσατε πρόσφατα, θα καταλάβαινα αν είχα λάμβανα «κρύα» υποδοχή σήμερα», υποστήριξε αρχικά. 

«Γνωρίζουμε όλοι ότι δεν ήταν όλα τέλεια στην Κωνσταντινούπολη. Σίγουρα δεν υποτιμώ τα προβλήματα που αντιμετώπισαν ορισμένοι. Αλλά αφήστε μας να δουλέψουμε όλοι μαζί για να βελτιώσουμε ότι μπορεί να βελτιωθεί. Σκέφτομαι ιδιαίτερες συγκοινωνιακές συνδέσεις από και προς το γήπεδο, τη φιλοξενία των οπαδών και την πρόσβασή τους σε μέρη που μπορούν να αγοράσουν νερό, αλλά και να υπάρχουν τουαλέτες για όλους», ήταν τα λόγια του μεταξύ άλλων.  

«Ο τελικός του Champions League στο Wembley και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Γερμανία θα είναι μια μοναδική εμπειρία για τους φιλάθλους», πρόσθεσε στο τέλος. 

Η δεύτερη φορά που η UEFA αποτυγχάνει να προστατέψει τους οπαδούς

Δεν είναι η πρώτη φορά που η UEFA γίνεται θέμα συζήτησης για την αντιμετώπιση που έχει προς τους φιλάθλους. Έναν χρόνο πριν η Λίβερπουλ και η Ρεάλ Μαδρίτης ερχόντουσαν αντιμέτωποι στον τελικό του Champions League στο Παρίσι. Οι φίλοι της Λίβερπουλ ήταν πολλοί περισσότεροι από τα εισιτήρια που είχαν δοθεί και συγκεκριμένα λέγεται πως ήταν γύρω στους 50.000. 

Ο αγώνας τότε είχε ξεκινήσει με καθυστέρηση 35 λεπτών λόγω των επεισοδίων που γινόντουσαν έξω από το γήπεδο με την αστυνομία και τους οπαδούς των «κόκκινων». Πιο αναλυτικά οι γαλλικές αρχές είχαν επιτεθεί στους Άγγλους οπαδούς νομίζοντας πως ήταν χωρίς εισιτήριο, παρόλο που οι ίδιοι τους τα έδειχναν. 

Από βασικός στη Λίβερπουλ με 46 συμμετοχές, αναπληρωματικός στην εθνική Ελπίδων της Αγγλίας!
PREMIER LEAGUE

21:14 - 22.06.2023

Από βασικός στη Λίβερπουλ με 46 συμμετοχές, αναπληρωματικός στην εθνική Ελπίδων της Αγγλίας!

Ο Χάρβεϊ Έλιοτ ενώ με τη Λίβερπουλ τη φετινή σεζόν είχε 46 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με την Εθνική Ελπίδων της Αγγλίας βρίσκεται στον πάγκο για το πρώτο ματς του Euro Κ21.

Μετά τον τελικό η UEFA και η γαλλική αστυνομία είχε ρίξε ευθύνες στους οπαδούς της Λίβερπουλ, ενώ μια επιτροπή που ασχολήθηκε με αυτό το θέμα υποστήριξε πως τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία και μετά οι γαλλικές αρχές. Οχτώ μήνες μετά τον τελικό η UEFA απολογήθηκε προς τους φίλους της Λίβερπουλ μέσω του Γενικού Γραμματέα, Θεόδωρου Θεοδωρίδη, αλλά και μέσω του προέδρου, Τσέφεριν. 

Τελικά οι οπαδοί των «κόκκινων αφού πρώτα έκαναν μηνύσεις κατά της ευρωπαϊκή ομοσπονδίας, αποζημιώθηκαν.