Ο Χάαλαντ ξεπέρασε τον Εμπαπέ και έγινε ο πρώτος σκόρερ της σεζόν και φαβορί για τη Χρυσή Μπάλα

Έρλινγκ Χάαλαντ

i

©Intime

Ο Χάαλαντ ξεπέρασε τον Εμπαπέ και έγινε ο πρώτος σκόρερ της σεζόν και φαβορί για τη Χρυσή Μπάλα

Κώστας Τόπας 08:44 - 21.06.2023 / Ανανεώθηκε: 08:44 - 21.06.2023

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ σκόραρε δύο φορές στη νίκη της Νορβηγίας επί της Κύπρου (3-1), ξεπέρασε τον Κίλιαν Εμπαπέ και έγινε ο πρώτος σκόρερ της σεζόν.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ είχε μια σύντομη ελπίδα να τερματίσει πρώτος σκόρερ της φετινής σεζόν όταν σημείωσε το νικητήριο γκολ εναντίον της Ελλάδας (1-0). Αλλά αυτό δεν θα είναι αρκετό. Ο Έρλινγκ Χάαλαντ του απάντησε με δύο γκολ που πέτυχε με την εθνική Νορβηγίας κόντρα στην Κύπρο (3-1) κι έτσι έφτασε τα 56 τέρματα τη σεζόν.

Ο 22χρονος διεθνής Νορβηγός πέτυχε 52 τέρματα (σε 53 αναμετρήσεις) με τη φανέλα της πρωταθλήτριας, Μάντσεστερ Σίτι, όντας πρώτος σκόρερ στην Premier League με 36 και στο Champions League με 12 και πετυχαίνοντας άλλα τρία στο FA Cup και ένα στο League Cup. Με την εθνική του ομάδα, ο Χάαλαντ αγωνίστηκε σε μόλις τρία παιχνίδια φέτος, μετρώντας δύο γκολ.

Τόσο ο Κιλιάν Εμπαπέ όσο και Έρλινγκ Χάαλαντ έχουν βάλει υποψηφιότητα για να κατακτήσουν τη Χρυσή Μπάλα. Αν ο Γάλλος μπορεί να υπολογίζει στο υπέροχο Μουντιάλ του 2022 και συγκεκριμένα στο χατ-τρικ του στον τελικό για να πείσει τους ψηφοφόρους, ο Νορβηγός προέρχεται από μια εξαιρετική σεζόν με τη Μάντσεστερ Σίτι. Σημειώνεται ότι στην 3η θέση των σκόρερ της σεζόν είναι ο Χάρι Κέιν που την ολοκλήρωσε με τα δύο που πέτυχε για την εθνική Αγγλίας τη Δευτέρα φτάνοντας τα 40 και δύο λιγότερα έχει ο Λιονέλ Μέσι.