Τσέφεριν: «Η Ιταλία πρέπει να προκριθεί στο Euro 2024, αλλιώς θα είναι μια καταστροφή»

Αλεξάντερ Τσέφεριν

i

© Intime

Τσέφεριν: «Η Ιταλία πρέπει να προκριθεί στο Euro 2024, αλλιώς θα είναι μια καταστροφή»

Δημήτρης Χούπης 20:24 - 20.10.2023

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν μίλησε για το σκάνδαλο του παράνομου στοιχηματισμού, που έχει επίκεντρο την Ιταλία και έδειξε την επιθυμία του να να δει την «Σκουάντρα Ατζούρα» στο Euro 2024.

Το σκάνδαλο παράνομου στοιχηματισμού συνεχίζει να συγκλονίζει το ιταλικό ποδόσφαιρο, αφού τρεις παίκτες της «Σκουάντρα Ατζούρα» εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση. Συγκεκριμένα ο λόγος γίνεται για τον Νικολό Τζανιόλο, τον Σάντρο Τονάλι και τον Νικολό Φατζόλι

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν στην Έκθεση Βιβλίου στη Φρανκφούρτη, ρωτήθηκε για το θέμα αυτό και δεν δίστασε να απαντήσει. «Θα προτιμούσα να μιλήσω για βιβλία», ανέφερε αρχικά και συνέχισε λέγοντας. 

«Οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να εκπροσωπούν ένα πρότυπο συμπεριφοράς; Ναι, οφείλουν να είναι. Κάποιοι είναι, άλλοι δεν είναι δυστυχώς». Μιλώντας για την πιθανότητα  Ιταλία να μην είναι παρούσα στο Euro 2024 ο Σλοβένος πρόεδρος της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας είπε: 

«Η Ιταλία πρέπει να προκριθεί στο Euro 2024, διαφορετικά θα είναι καταστροφή. Η Ιταλία είναι πάρα πολύ σημαντική. Πιστεύω ότι η Ιταλία θα πάρει τη νίκη απέναντι στην Ουκρανία». 

Η Ιταλία λοιπόν είναι σε δύσκολη θέση δύο αγωνιστικές πριν το τέλος των προκριματικών. Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι βρίσκεται τρίτη στη βαθμολογία, σε όμιλο με Αγγλία και Ουκρανία, με τα «Τρία Λιοντάρια» να έχουν ήδη πάρει την πρόκριση. Κάπως έτσι το δεύτερο εισιτήριο για τα γήπεδα της Γερμανίας θα κριθεί εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στον αγώνα της Ουκρανίας με την Ιταλία

Ατζέντης Τονάλι: «Ελπίζω ότι το θέμα με τον τζόγο θα βοηθήσει να σωθεί η ζωή του»
PREMIER LEAGUE

17:10 - 17.10.2023

Ατζέντης Τονάλι: «Ελπίζω ότι το θέμα με τον τζόγο θα βοηθήσει να σωθεί η ζωή του»

Ο ατζέντης του Σάντρο Τονάλι, Τζουζέπε Ρίσο επιβεβαίωσε πως ο Ιταλός πάσχει από εθισμό στον τζόγο, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα του πως θα βγει νικητής από αυτή τη δύσκολη «μάχη».

Στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι η Ιταλία είχε πάρει τη νίκη με 2-1 και κάπως έτσι οι Ουκρανοί θέλουν μια επικράτηση με διαφορά πάνω από ένα γκολ για να πάρουν εκείνοι τη δεύτερη θέση.