Ανακοίνωσε τον 18χρονο Ουάσινγκτον η Τσέλσι

Ουάσινγκτον

i

©ChelseaFC

Ανακοίνωσε τον 18χρονο Ουάσινγκτον η Τσέλσι

Κώστας Τσιακλής 17:41 - 24.08.2023 / Ανανεώθηκε: 17:45 - 24.08.2023

Η Τσέλσι ανακοίνωσε την απόκτηση του 18χρονου Ντέιβιντ Ουάσινγκτον από τη Σάντος.

Η Τσέλσι ανακοίνωσε την 9η καλοκαιρινή μεταγραφή της. Με τη φανέλα των «μπλε» θα αγωνίζεται πλέον ο 18χρονος Ντέιβιντ Ουάσινγκτον που αποκτήθηκε με 16+4 εκατομμύρια ευρώ από τη Σάντος.

Η έλευση του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο άλλαξε πολλά στο «Στάνφορντ Μπριτζ» και ήδη έχουν γίνει πολλές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ της ομάδας. Την Πέμπτη (24/08) οι «μπλε» ανακοίνωσαν την 9η μεταγραφή τους, με τον Ντέιβιντ Ουάσινγκτον να γίνεται κάτοικος Λονδίνου. Σύμφωνα με τον Φαμπρίτσιο Ρομάνο, η προσθήκη αυτή στοίχισε στην Τσέλσι 16 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα αυξηθούν σε 20 εκατομμύρια ευρώ μαζί με τα μπόνους. Ο 18χρονος Βραζιλιάνος υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2030 ενώ θα υπάρχει οψιόν ανανέωσης για ακόμα ένα χρόνο. 

Πάντως για την ώρα παραμένει άγνωστο το αν θα παραχωρηθεί δανεικός σε κάποια άλλη ομάδα. Ο Ουάσινγκτον αναδείχθηκε από τις ακαδημίες της Σάντος και με την πρώτη ομάδα των Βραζιλιάνων μετράει 16 συμμετοχές με απολογισμό δύο γκολ. 

Η ανακοίνωση της Τσέλσι αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Η Τσέλσι ολοκλήρωσε την απόκτηση του Ντέιβιντ Ουάσινγκτον από τη βραζιλιάνικη Σάντος. Ο έφηβος επιθετικός υπέγραψε επταετές συμβόλαιο, με οψιόν για έναν ακόμη χρόνο. Μετά από μια σεζόν στη Νότια Αμερική ακολουθεί τον Άντζελο Γκάμπριελ που αποκτήθηκε επίσης από τη Σάντος. Καλωσόρισες στην Τσέλι, Ντέβιντ».

Ουάσινγκτον ο 9ος

Όπως προαναφέραμε ο Ντέιβιντ Ουάσινγκτον αποτελεί την 9η καλοκαιρινή μεταγραφή της Τσέλσι. Οι «μπλε» έβγαλαν συνολικά περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ και απέκτησαν τους Μόισες Καϊσέδο, Ρομέο Λάβια, Κρίστοφερ Ενκουνκού, Άλεξ Ντισασί, Νίκολας Τζάκσον, Ρόμπερτ Σάντσεθ και Άντζελο. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τσέλσι έλαβε και ένα σημαντικό από τις πωλήσεις αφού μεταξύ άλλων παραχώρησε τους Κάι Χάβερτς, Μέισον Μάουντ, Ματέο Κόβασιτς, Καλιντού Κουλιμπαλί, Κρίστιαν Πούλισικ, Εντουάρντ Μεντί, Ρούμπεν Λόφτους Τσικ και Ίθαν Αμπάντου.