Ανακοίνωσε τον Μαουρίτσιο Ποτσετίνο η Τσέλσι

Μαουρίσιο Ποτσετίνο

i

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο/ © Intime

Ανακοίνωσε τον Μαουρίτσιο Ποτσετίνο η Τσέλσι

Κώστας Τσιακλής 15:20 - 29.05.2023 / Ανανεώθηκε: 15:32 - 29.05.2023

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο είναι και επίσημα ο νέος προπονητής της Τσέλσι αφού ανακοινώθηκε ήδη από τη διοίκηση των «μπλε».

Η Τσέλσι ανακοίνωσε την πρόσληψη του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ο Αργεντινός προπονητής υπέγραψε συμβόλαιο δύο ετών με οψιόν ανανέωσης για ακόμη ένα χρόνο. 

Το όνομα του Ποτσετίνο είχε συνδεθεί με την Τσέλσι εδώ και αρκετό καιρό, με τον Αργεντινό να λέει πρόσφατα το ναι για να είναι ο νέος μόνιμος προπονητής των Λονδρέζων. Ο Ποτσετίνο θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα από την 1 Ιουλίου του 2023. Όπως επιβεβαίωσε η Τσέλσι οι συνεργάτες του 51χρονου θα είναι οι Χεσούς Πέρες, Μιγκέλ Νταγκόστινο, Τόνι Χιμένες και Σεμπαστιάνο Ποτσετίνο.

Η Τσέλσι τρόλαρε τη Λιντς για τον υποβιβασμό της και ο κόσμος την κατέκρινε με τον χειρότερο τρόπο για την τραγική της σεζόν
PREMIER LEAGUE

10:04 - 29.05.2023

Η Τσέλσι τρόλαρε τη Λιντς για τον υποβιβασμό της και ο κόσμος την κατέκρινε με τον χειρότερο τρόπο για την τραγική της σεζόν

Η Τσέλσι τρόλαρε τη Λιντς για τον υποβιβασμό της μέσω των social media ωστόσο αυτό της γύρισε μπούμερανγκ αφού ο κόσμος την κατέκρινε για την τραγική σεζόν που είχε.

Για την πρόσληψη του Ποτσετίνο μίλησαν οι δύο αθλητικοί διευθυντές της ομάδας, Λόρενς Στιούαρτ και Πολ Γουίνστανλεϊ, οι οποίοι ανέφεραν τα εξής: «Η εμπειρία, τα πρότυπα αριστείας, οι ηγετικές ιδιότητες και ο χαρακτήρας του Μαουρίτσιο θα εξυπηρετήσουν καλά την Τσέλσι καθώς προχωράμε μπροστά. Είναι ένας προπονητής νικητής, ο οποίος έχει εργαστεί στα υψηλότερα επίπεδα, σε πολλά πρωταθλήματα και ξέρει αρκετές γλώσσες. Το ήθος του, η τακτική του προσέγγιση και η προσήλωσή του στην ανάπτυξη τον έκαναν τον εξαιρετικό υποψήφιο».

Για την απόφαση να προσλάβουν τον Αργεντινό μίλησαν και οι ιδιοκτήτες της Τσέλσι, Τοντ Μπόελι, Μπεχντάτ Εχμπάλι, Χοσέ Φελισιάνο, Μαρκ Γουόλτερ και Χανγιόργκ Βις. Συγκεκριμένα οι ισχυροί άντρες των «μπλε» πρόσθεσαν: «Η αθλητική ομάδα διεξήγαγε μια επιμελή και στοχαστική διαδικασία για την οποία το Διοικητικό Συμβούλιο είναι περήφανο. Είμαστε χαρούμενοι που ο Μαουρίτσιο θα έρθει στην Τσέλσι. Ο Μαουρίτσιο είναι ένας προπονητής παγκόσμιας κλάσης με εξαιρετικό ιστορικό. Όλοι ανυπομονούμε να τον έχουμε μαζί μας».

Στο παρελθόν ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο κάθισε και στον πάγκο της Τότεναμ, την οποία και οδήγησε στον τελικό του Champions League του 2019, όπου ηττήθηκε με 0-2 από τη Λίβερπουλ. Στους «Σπερς» ο Ποτσετίνο βρισκόταν για μια πενταετία (Ιούλιος 2014- Νοέμβριος 2019) και είχε απολογισμό 160 νίκες, 60 ισοπαλίες και 73 ήττες σε 293 αναμετρήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ποτσετίνο διετέλεσε και προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν, από την οποία έμεινε ελεύθερος τον περασμένο Ιούλιο. 

Με τους Παριζιάνους ο 51χρονος κατέκτησε ένα πρωτάθλημα, ένα κύπελλο και ένα σούπερ καπ ενώ είχε απολογισμό 56 νίκες, 13 ισοπαλίες και 15 ήττες σε 84 αγώνες. Τέλος στα αρχικά στάδια της καριέρας του είχε προπονήσει επίσης τις Εσπανιόλ και Σαουθάμπτον.