Εφιάλτης για την Τσέλσι: Εχει χάσει κάθε παιχνίδι με τον Λάμπαρντ και θα ήταν στη ζώνη του υποβιβασμού εάν η σεζόν ξεκινούσε τον Οκτώβριο

Φρανκ Λάμπαρντ

i

Φρανκ Λάμπαρντ/©chelseafc

Εφιάλτης για την Τσέλσι: Εχει χάσει κάθε παιχνίδι με τον Λάμπαρντ και θα ήταν στη ζώνη του υποβιβασμού εάν η σεζόν ξεκινούσε τον Οκτώβριο

Κώστας Τόπας 08:31 - 03.05.2023 / Ανανεώθηκε: 08:34 - 03.05.2023

Η Τσέλσι γνώρισε την έκτη σερί ήττα υπό τον Φρανκ Λάμπαρντ, αφού η Άρσεναλ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι του Λονδίνου με 3-1.

Η Άρσεναλ πήρε το ντέρμπι του Λονδίνου, επικρατώντας 3-1 της θλιβερής Τσέλσι και πάτησε ξανά κορυφή, έχοντας όμως δύο παιχνίδια περισσότερα από την δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι.

Για την Τσέλσι από την άλλη, τα πράγματα δεν εξελίσσονται ιδανικά, καθώς έχει χάσει πλέον κάθε παιχνίδι από την ημέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας, ο θρύλος του ποδοσφαίρου και των «μπλε», Φρανκ Λάμπαρντ. Ενα αρνητικό σερί το οποίο έχει ξεκινήσει από τις 8 Απριλίου, όταν οι Λονδρέζοι ηττήθηκαν από την Γουλβς.

Στην πραγματικότητα, πρέπει να γυρίσει κάποιος αρκετά τον χρόνο πίσω και συγκεκριμένα στις 11 Μαρτίου για να δει την τελευταία φορά που η Τσέλσι κατέκτησε την τελευταία της νίκη. Τότε ήταν κόντρα στην Λέστερ και μάλιστα εκτός έδρα.

Η Τσέλσι εξακολουθεί να μην είναι μαθηματικά ασφαλής από τον υποβιβασμό και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη 12η θέση, ισοβαθμώντας σε βαθμούς με την Μπόρνμουθ που πρόσφατα απομακρύνθηκε από τον κίνδυνο. Αλλά αν η σεζόν ξεκινούσε στις 29 Οκτωβρίου, οι «μπλε» θα βρίσκονταν στη ζώνη του υποβιβασμού, έχοντας πάρει μόλις 18 βαθμούς από 22 αγώνες εκείνη την περίοδο.

Η Έβερτον, την οποία διοικούσε ο Λάμπαρντ εκείνη την περίοδο, έχει συγκεντρώσει μόλις 16 βαθμούς στον ίδιο αριθμό αγώνων.

Η Τσέλσι επιστρέφει στη δράση κόντρα στην Μπόρνμουθ (06/05) σε ένα ντέρμπι... παραμονής, πριν η ομάδα του Λάμπαρντ φιλοξενήσει τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Η ομάδα του δυτικού Λονδίνου πρέπει επίσης να παίξει με τους υπόλοιπους τρεις πρώτους, με τους προγραμματισμένους αγώνες με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Νιούκαστλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να ολοκληρώνουν ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα πριν από το φινάλε της σεζόν.

Ο ιδιοκτήτης Τοντ Μπόελι έχει ξοδέψει σχεδόν 600 εκατομμύρια λίρες από τότε που αγόρασε τον σύλλογο, αλλά η Τσέλσι, με πάνω από 30 παίκτες στο ρόστερ της και τέσσερις προπονητές που χρησιμοποιήθηκαν για μία σεζόν, είναι ένα απόλυτο χάος.