Οι παίκτες της Τσέλσι πιέζουν για να αποχωρήσουν μετά την εφιαλτική σεζόν και τις περικοπές στους μισθούς

Τσέλσι

i

©Photo by Chloe Knott - Danehouse/Getty Images/Ideal Images

Οι παίκτες της Τσέλσι πιέζουν για να αποχωρήσουν μετά την εφιαλτική σεζόν και τις περικοπές στους μισθούς

Κώστας Τόπας 12:43 - 29.04.2023 / Ανανεώθηκε: 12:43 - 29.04.2023

Αρκετοί παίκτες της Τσέλσι επιθυμούν να αποχωρήσουν από τον σύλλογο εν μέσω πολλών ανησυχιών και προτεινόμενης μείωσης μισθών για όσους υπέγραψαν πρόσφατα νέα συμβόλαια.

Η φετινή σεζόν για την Τσέλσι δεν εξελίσσεται καθόλου όπως ενδεχομένως περίμενε ο ισχυρός άνδρας της, Τοντ Μπόελι όταν την ανέλαβε. Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Athletic» τα προβλήματα για τους Λονδρέζους πληθαίνονται καθώς πολλά μέλη της ομάδας επιθυμούν να αποχωρήσουν στο τέλος της χρονιάς από τον σύλλογο παρά το γεγονός ότι έχουν συμβόλαιο γι' ακόμη ένα χρόνο με τους «μπλε».

Δεν είναι λίγοι αυτοί οι οποίοι εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους για την υπογραφή τόσο μακροχρόνιων συμβολαίων με την Τσέλσι, με κάποιες νεότερες υπογραφές να είναι απογοητευμένες από τη ζωή στον σύλλογο μέχρι στιγμής. Αν και αυτό είναι κάπως φυσικό και υπάρχει ακόμα πολύς χρόνος για να αλλάξει, οι παίκτες που έχουν υπογράψει συμφωνίες με τη νέα ιδιοκτησία των «μπλε» αντιμετωπίζουν μείωση μισθών 30% επειδή δεν τερμάτισαν στις θέσεις του Champions League αυτή τη σεζόν.

Η εισροή νέων παικτών τις δύο τελευταίες μεταγραφικές περιόδους δεν έφερε την επιτυχία που πολλοί προέβλεπαν για τους «μπλε». Ο Γκράχαμ Πότερ είδε σύντομα την πόρτα της εξόδου, καθώς δυσκολευόταν να αντιμετωπίσει μια τόσο «φουσκωμένη» και δαπανηρή ομάδα, ενώ ο Φρανκ Λάμπαρντ δεν έχει εμπιστευτεί πλήρως τους νεοαποκτηθέντες παίκτες, ενώ μάλιστα δεν έχει κερδίσει ακόμη ένα παιχνίδι από τότε που επέστρεψε στην ομάδα.

Οι ιδιοκτήτες αναζητούν απεγνωσμένα μια λύση για την τεχνική ηγεσία της ομάδας τους, με το όνομα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο να βρίσκεται ψηλά στη λίστα τους. Το βέβαιο είναι ότι η εκκαθάριση της ομάδας αναμένεται αυτό το καλοκαίρι, με το μέλλον πολλών παικτών να βρίσκεται στον «αέρα».