Γιούργκεν Κλοπ: «Για να είμαι ειλικρινής, είμαι λίγο χαρούμενος για τις δυσκολίες της Τσέλσι»

Γιούργκεν Κλοπ

i

Γιούργκεν Κλοπ/PrtScr

Γιούργκεν Κλοπ: «Για να είμαι ειλικρινής, είμαι λίγο χαρούμενος για τις δυσκολίες της Τσέλσι»

Κώστας Τσιακλής 14:45 - 30.04.2023

Ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, σχολίασε τις δαπανηρές μεταγραφές της Τσέλσι τη φετινή σεζόν και εξέφρασε τη χαρά του για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι «μπλε».

Ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, αποκάλυψε σε συνέντευξη του πως είναι λίγο χαρούμενος για την κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η Τσέλσι και θεωρεί λάθος τη μεταγραφική πολιτική των «μπλε».

Η Τσέλσι δαπάνησε τη φετινή σεζόν ένα ποσό πάνω των 600 εκατομμυρίων ευρώ ωστόσο αυτό δεν αντικατοπτρίζεται στον αγωνιστικό χώρο αφού η ομάδα βρίσκεται στην 12η θέση της Premier League. Επιπλέον ο Τοντ Μπόελι προχώρησε ήδη σε δύο απολύσεις προπονητών (Τόμας Τούχελ και Γκρέιαμ Πότερ) ενώ και ο Φρανκ Λάμπαρντ πιθανότατα να αποτελέσει παρελθόν μετά το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Με την παράδοση υπέρ της η Λίβερπουλ - Το τελευταίο «διπλό» της Τότεναμ είναι εν καιρώ Μόντριτς
PREMIER LEAGUE

12:37 - 30.04.2023

Με την παράδοση υπέρ της η Λίβερπουλ - Το τελευταίο «διπλό» της Τότεναμ είναι εν καιρώ Μόντριτς

Λίβερπουλ και Τότεναμ διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο «Άνφιλντ» για την 34η αγωνιστική της Premier League. Η παράδοση είναι συντριπτικά υπέρ των «κόκκινων», με το τελευταίο «διπλό» των «Σπερς» να είναι τον Μάιο του 2011 με τον Λούκα Μόντριτς στην αρχική ενδεκάδα.

Ο τεχνικός της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, δεν έκρυψε τη χαρά του για την πορεία της Τσέλσι μετά τις δαπανηρές της μεταγραφές και ανέφερε τα εξής: «Αισθάνομαι λίγη χαρά για την Τσέλσι για να είμαι ειλικρινής, επειδή δεν πάει καλά, νομίζω ότι είναι μια κορυφαία, ομάδα, αλλά από την άλλη πλευρά είναι καλό να βλέπεις ότι δεν μπορείς απλά να φέρνεις κορυφαίους παίκτες μαζί και να νομίζεις ότι όλα θα πάνε καλά.

Πρέπει να χτίσεις μια ομάδα και αυτό είναι που τα παιδιά εκεί υποτίμησαν και έδωσαν στους προπονητές τους μια σχεδόν αδύνατη δουλειά να κάνουν. Δεν μπορείς να έχεις δύο αποδυτήρια, δεν μπορείς να προπονείσαι σε δύο γήπεδα, πρέπει να δημιουργήσεις σχέσεις, πρέπει να δημιουργήσεις ομαδικό πνεύμα και αυτός είναι ο μόνος λόγος που είμαι λίγο χαρούμενος γι' αυτό.

Η Τσέλσι θα είναι μια χαρά στο τέλος και θα είναι απίστευτα δυνατή του χρόνου, αλλά τη χρησιμοποιώ μόνο ως παράδειγμα. Στο υψηλότερο επίπεδο, όχι, δεν μπορούμε να το κάνουμε έτσι. Και αυτό είναι που δεν θα κάνουμε. Πρέπει να φέρεις τους σωστούς παίκτες και να χτίσεις μια νέα ομάδα. Αυτή η ομάδα έγραψε μια εντυπωσιακή ιστορία και τώρα ξεκινάμε μια νέα, αυτό είναι όλο».