Χάρι Κέιν: «Έχουν χαθεί κάποιες αξίες στην Τότεναμ από τότε που έφυγε ο Ποτσετίνο»

Χάρι Κέιν

i

©Photo by Marc Atkins/Getty Images/Ideal Images

Χάρι Κέιν: «Έχουν χαθεί κάποιες αξίες στην Τότεναμ από τότε που έφυγε ο Ποτσετίνο»

Κώστας Τσιακλής 13:48 - 30.04.2023 / Ανανεώθηκε: 13:48 - 30.04.2023

Ο επιθετικός της Τότεναμ, Χάρι Κέιν, αποκάλυψε σε συνέντευξη του πως έχουν χαθεί κάποιες αξίες από το σύλλογο του Βορείου Λονδίνου, μετά τη φυγή του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο.

Ο επιθετικός της Τότεναμ, Χάρι Κέιν, είχε αποκλειστική συνέντευξη στο Sky Sports και αποκάλυψε πως ότι κάποιες αξίες του συλλόγου έχουν χαθεί μετά τη φυγή του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο από την ομάδα.

Η Τότεναμ υπό τις οδηγίες του Αργεντινού τεχνικού ήταν αρκετά ανταγωνιστική, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο και έφτασε μέχρι και τον τελικό του Champions League το 2019, όπου ηττήθηκε από τη Λίβερπουλ με 2-0.

Με την παράδοση υπέρ της η Λίβερπουλ - Το τελευταίο «διπλό» της Τότεναμ είναι εν καιρώ Μόντριτς
PREMIER LEAGUE

12:37 - 30.04.2023

Με την παράδοση υπέρ της η Λίβερπουλ - Το τελευταίο «διπλό» της Τότεναμ είναι εν καιρώ Μόντριτς

Λίβερπουλ και Τότεναμ διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο «Άνφιλντ» για την 34η αγωνιστική της Premier League. Η παράδοση είναι συντριπτικά υπέρ των «κόκκινων», με το τελευταίο «διπλό» των «Σπερς» να είναι τον Μάιο του 2011 με τον Λούκα Μόντριτς στην αρχική ενδεκάδα.

Ο Κέιν αναπόλησε τις στιγμές αυτές και δεν δίστασε να αναφέρει πως κάποιες αξίες του συλλόγου έχουν χαθεί μετά την αποχώρηση του Ποτσετίνο. Συγκεκριμένα ο Άγγλος επιθετικός είπε: «Ναι, νομίζω ότι όποτε είχαμε μια καλή στιγμή ως ομάδα, νομίζω ότι είχαμε τρία ή τέσσερα πολύ καλά χρόνια όταν αγωνιζόμασταν στο κορυφαίο επίπεδο και αυτό ήταν χωρίς να ξοδέψουμε πολλά χρήματα. Είχαμε ένα πολύ καλό μείγμα νέων και έμπειρων παικτών.

Είναι αδύνατο στο ποδόσφαιρο να κάνεις κλικ στα δάχτυλά σου και να επιστρέφεις στις καλές στιγμές και να λες «πάμε πίσω σε αυτό που ήταν», γιατί κάθε σεζόν και κάθε κατάσταση είναι διαφορετική. Αλλά νιώθω ότι υπήρχαν κάποιες αξίες εκείνη την εποχή και κάποια κουλτούρα που πραγματικά μας έκανε να πετύχουμε τα πράγματα που κάναμε.

Ίσως λοιπόν να έχουμε χάσει μέρη αυτού τα τελευταία χρόνια και είναι να κοιτάξουμε πίσω σε αυτό και να δούμε τα καλά πράγματα που μπορούμε να πάρουμε από αυτό και να προσπαθήσουμε να το εφαρμόσουμε στο μέλλον.

Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος ζήτησε διευκρίνιση σε ποιες αξίες αναφέρεται, με τον Κέιν να απαντά: «Όταν είσαι εδώ τόσο καιρό, είμαι εδώ από τότε που ήμουν 11 χρονών, καταλαβαίνεις πώς είναι οι οπαδοί, καταλαβαίνεις πώς είναι ο σύλλογος. Έχω περάσει καλές στιγμές με τον σύλλογο, έχω περάσει όχι και τόσο καλές στιγμές.

Οι αξίες είναι… όλοι θέλουν να κερδίζουν και όλοι θέλουν να σηκώνουν τρόπαια και αυτός είναι τελικά ο στόχος μας κάθε χρόνο. Όμως, βρισκόμαστε σε διαφορετική κατάσταση από μερικούς από τους συλλόγους γύρω μας και πρέπει να το αποδεχτούμε, αλλά να βρούμε έναν τρόπο να βελτιωθούμε και να γίνουμε καλύτεροι.

Πιθανότατα δεν το κάναμε αυτό τα τελευταία χρόνια, οπότε τελικά το θέμα είναι να επιστρέψουμε στους αγώνες ακριβώς στην κορυφή και η ομάδα μας έχει αρκετό ταλέντο για να το κάνει».

Η Τότεναμ διανύει μια πολύ δύσκολη σεζόν και βρίσκεται στην 5η θέση της Premier League. Ήδη από την ομάδα του Βόρειου Λονδίνου έχουν απολυθεί οι προπονητές, Αντόνιο Κόντε και Κρίστιαν Στελίνι ενώ πολλά είναι τα σενάρια για το μέλλον του Χάρι Κέιν, ο οποίος συνδέεται με ενδεχόμενη μεταγραφή στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.