H «black list» του Ποτσετίνο στην Τσέλσι: Στην έξοδο μέχρι και 15 παίκτες (vid)

Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ

i

©Photo by Chloe Knott - Danehouse/Getty Images/Ideal Images

H «black list» του Ποτσετίνο στην Τσέλσι: Στην έξοδο μέχρι και 15 παίκτες (vid)

Κώστας Τόπας 14:51 - 31.05.2023

Μέχρι και 15 ποδοσφαιριστές ετοιμάζονται να αποχαιρετήσουν την Τσέλσι, έπειτα από απόφαση του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο.

Ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο έχει αρκετή δουλειά να κάνει στην Τσέλσι. Ο Αργεντινός υπέγραψε μέχρι το 2025 με την επιλογή του συλλόγου να παρατείνει τη δέσμευση μέχρι το 2026. Είναι ένα μακροχρόνιο έργο για το οποίο ο 51χρονος τεχνικός πρέπει να σηκώσει άμεσα μανίκια ώστε να επαναφέρει τους «μπλε» στον δρόμο των επιτυχιών. Και ένα από τα πιο επείγοντα καθήκοντα θα είναι να ελαφρύνει το ρόστερ.

Η Τσέλσι ξόδεψε περισσότερα από 600 εκατομμύρια ευρώ στην τελευταία μεταγραφική αγορά και όχι μόνο δεν κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη πεντάδα της κατάταξης αλλά είδε και την Ευρώπη να εξαφανίζεται, καταλαμβάνοντας την 12η θέση, η οποία είναι η χειρότερη στην ιστορία του συλλόγου.

Με 33 παίκτες συν τους δανεικούς σε μια μη ισορροπημένη ομάδα, τώρα εναπόκειται στον Ποτσετίνο να αποφασίσει το μέλλον αρκετών από αυτούς τους ποδοσφαιριστές. Σύμφωνα με την «Daily Mail», έως και 15 παίκτες βρίσκονται στον «αέρα» και θα μπορούσαν να αποχωρήσουν από το «Στάμφορντ Μπριτζ», έπειτα από απόφαση του Αργεντινού προπονητή.

Ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, Χακίμ Ζίγιες, Κρίσταν Πούλισιτς, Εντουάρντ Μεντί και Κάλουμ Χάντσον Οντόι αναμένεται να δουν σύντομα την πόρτα της εξόδου, ενώ το μέλλον των Καλιντού Κουλιμπαλί, Θέσαρ Αθπιλικουέτα και Ενκολό Καντέ είναι ασαφές, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα.

Επιπλέον, ο Ντένις Ζακαρία αναμένεται να επιστρέψει στη Γιουβέντους ενώ οι Κόβασιτς, Κόνοερ Κάλαγκερ, Τρέβο Τσαλόμπα και Λόφτους Τσικ είναι σχεδόν απίθανο να συνεχίσουν να φοράνε τα «μπλε» και τη νέα σεζόν.

Η υπόθεση Φέλιξ

Ένας ακόμη ποδοσφαιριστής που δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στην Τσέλσι είναι ο Ζοάο Φέλιξ, ο οποίος ενημερώθηκε ότι δεν βρίσκεται στα πλάνα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο. Κάτι που επιβεβαίωσε ο πρόεδρος, Ενρίκε Σερέζο και που θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα για τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι αισθάνεται άνετα στο Λονδίνο αλλά και στις τάξεις της Τσέλσι. Πάντως, το βέβαιο είναι ότι ο Πορτογάλος επιθετικός δεν δικαίωσε σε καμία περίπτωση τις απαιτήσεις των «μπλε», δημιουργώντας μάλιστα και μεγάλη ζημιά στα οικονομικά του συλλόγου.