Η Τσέλσι κινδυνεύει να μείνει χωρίς γήπεδο!
i

© Intime

Η Τσέλσι κινδυνεύει να μείνει χωρίς γήπεδο!

Γιάννης Λιβανός 11:15 - 06.03.2024 / Ανανεώθηκε: 13:33 - 06.03.2024

Η Τσέλσι βρίσκεται μπροστά σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο σταυροδρόμι αναφορικά με το ζήτημα της έδρας της...

Προβλήματα και πέρα από το αγωνιστικό σκέλος για την Τσέλσι! Η διοίκηση των «μπλε» παρά τα μεγάλα ποσά που έχει σπαταλήσει ο σύλλογος στις μεταγραφές, έχει πάντα στα πλάνα της και το θέμα με το γήπεδο το οποίο είναι μάλιστα ένα από τα βασικά ζητήματα που πρέπει να υλοποιηθούν.

Οι νέοι ιδιοκτήτες της Τσέλσι όταν απέκτησαν την ομάδα έθεσαν ως ένα από τα κομβικότερα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν εκείνο του «Στάμφορντ Μπριτζ».

Η κοινοπραξία του Τοντ Μπόελι είχε ξεκαθαρίσει ότι ένα σύγχρονο νέο γήπεδο ήταν στα βασικά της πλάνα. Το γεγονός ωστόσο ότι το «Στάμφορντ Μπριτζ» ανήκει στους φιλάθλους της Τσέλσι δεν αφήνει τη διοίκηση να κάνει ό,τι θέλει εκείνη, ενώ την ίδια ώρα υπάρχει ένα δύσκολο δίλημμα για τον Μπόελι και τους συνεργάτες του.

Οι διοικούντες της αγγλικής ομάδας λοιπόν εκτιμούν ότι υπάρχουν δύο επιλογές αυτή την στιγμή. Η μία είναι να μείνουν έξι χρόνια μακριά από το «Στάμφορντ Μπριτζ» όσο αυτό ανακαινίζεται και η άλλη είναι να αγοράσουν μία νέα έκταση και να κτίσουν εκεί το νέο «σπίτι» του λονδρέζικου συλλόγου.

Σύμφωνα με τα βρετανικά δημοσιεύματα, υπάρχει μία διάχυτη απογοήτευση στο εσωτερικό της ομάδας, καθώς έχει σημειωθεί μικρή πρόοδος στο γηπεδικό ζήτημα από τότε που άλλαξε το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Τσέλσι.

Η αρχική πρόθεση της διοίκησης ήταν να ανακαινιστεί το «Στάμφορντ Μπριτζ» κομμάτι-κομμάτι, όπως έκανε εξάλλου και η Λίβερπουλ με το «Άνφιλντ».

Οι δύο αυτές επιλογές δεν φαντάζουν και ιδιαίτερα καλές για την Τσέλσι. Εφόσον η διοίκηση επιλέξει το πρώτο πλάνο, τότε θα αγωνιστεί για έξι χρόνια στο «Γουέμπλεϊ», και παράλληλα θα χτίζεται από την αρχή το «Στάμφορντ Μπριτζ», μέσα στο ήδη υπάρχον οικόπεδο. Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι ο Μπόελι έχει συμφωνήσει για την απόκτηση ενός οικοδομικού τετραγώνου που είναι ακριβώς δίπλα από το υπάρχον γήπεδο.

Η δεύτερη προοπτική προϋποθέτει η Τσέλσι να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Θα χρειαστεί δηλαδή η αγγλική ομάδα να αγοράσει μία νέα έκταση και να φτιάξει εκεί το νέο γήπεδο. Μόνο και μόνο η αγορά ενός τέτοιου οικοπέδου υπολογίζεται περίπου στα 500 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς καν να έχουν πέσει τα πρώτα...τσιμέντα.

Η Τσέλσι θα «χρυσοπληρώσει» για να μετακομίσει αλλού και θα χρειαστεί να «στενέψει» τα οικονομικά της περιθώρια για αρκετά χρόνια, με τον συνολικό προϋπολογισμό του συγκεκριμένου σχεδίου να ξεπερνά το 1 δισ.

Ωστόσο ένα γήπεδο 60.000 θέσεων (όπως είναι αυτό της Τότεναμ), θα απέφερε στα ταμεία της Τσέλσι έσοδα τουλάχιστον 1 δις (λίρες) περισσότερα! Επομένως οι διοικούντες θα εξετάσουν πολύ προσεκτικά τις επιλογές που έχουν μπροστά τους.