Στα «ραντάρ» της Μπαρτσελόνα ο Ζορζίνιο
i

© PrtScr

Στα «ραντάρ» της Μπαρτσελόνα ο Ζορζίνιο

Γιάννης Λιβανός 13:53 - 05.03.2024

Τον Ιταλό χαφ της Άρσεναλ, Ζορζίνιο φαίνεται πως έχει βάλει...στο μάτι η Μπαρτσελόνα, ενώ και ο ίδιος ο παίκτης παρουσιάζεται θετικός στο να φορέσει τα «μπλαουγκράνα».

Περίπλοκο θα είναι το ερχόμενο καλοκαίρι για την ομάδα της Μπαρτσελόνα. Αν ο σύλλογος δεν αποφασίσει να πουλήσει παίκτες πρώτης γραμμής, τότε δεν θα υπάρχει δυνατότητα μεταγραφικής ενίσχυσης.

Η ιδέα του προέδρου των Καταλανών, Λαπόρτα είναι να υπογράψει τουλάχιστον έναν κορυφαίο παίκτη και να προσπαθήσει να καλύψει τις υπόλοιπες μεταγραφές με ελεύθερους ποδοσφαιριστές. Γι' αυτό και ο τεχνικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα, Ντέκο προσπαθεί ήδη να βρει κάποιες λύσεις για να ενισχύσει την ομάδα χωρίς υπερβολικές δαπάνες.

Εξάλλου κάτι παρόμοιο συνέβη και το περασμένο καλοκαίρι στους «μπλαουγκράνα», οι οποίοι απέκτησαν ως ελεύθερο τον Γκουντουγκάν, τον Ινίγο Μαρτίνεθ και δανεικούς τους Ζοάο Φέλιξ και Κανσέλο.

Ο Ντέκο λοιπόν γνωρίζει τις δυσκολίες και θα το καταστήσει σαφές στον προπονητή που θα έρθει. Θα υπάρξουν υπογραφές παικτών, αλλά θα κινούνται στα πλαίσια των μισθών που θα είναι πολύ αυστηρά και περιορισμένα.

Ένας από τους παίκτες που εξετάστηκε για τον Ιανουάριο λόγω του τραυματισμού του Γκάβι ήταν ο Ζορζίνιο της Άρσεναλ, ένας παίκτης που γνωρίζει πολύ καλά ο Ντέκο και που έχει παίξει κομβικό ρόλο στην ομάδα που έχει στήσει ο Αρτέτα.

Το συμβόλαιό του Ζορζίνιο λήγει στο τέλος της σεζόν και ο Ιταλός θα χαιρόταν να υπογράψει στην Μπαρτσελόνα, μια ομάδα που τον ήθελε πριν από μερικά χρόνια αλλά δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί την Τσέλσι, με τον παίκτη να καταλήγει στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Ο αθλητικός διευθυντής της Μπάρτσα, Ντέκο είχε θέσει ως στόχο να μην υπογράψει άλλους παίκτες άνω των 30 ετών για να έχει μια ισορροπημένη ομάδα ως προς το ηλικιακό όριο.

Ωστόσο και αυτό το καλοκαίρι η ανάγκη για ενίσχυση είναι επιτακτική, επομένως η ηλικία δεν θα αποτελέσει εμπόδιο εάν πρόκειται για απόκτηση παίκτη αποδεδειγμένης ποιότητας που θα βελτιώσει την υπάρχουσα ομάδα.

Το όνειρο του Ντέκο ήταν αρχικά να κρατήσει τους παίκτες πρώτης γραμμής, να πουλήσει όσους έχουν λιγότερα λεπτά συμμετοχής και να φέρει τουλάχιστον έναν αριστερό εξτρέμ και έναν αριστερό μπακ εκτός από τον Ζοάο Κανσέλο, για τον οποίο υπάρχει πρόθεση να παραμείνει με καθεστώς αγοράς αυτή τη φορά.

Ο Πορτογάλος τεχνικός διευθυντής και άλλοτε παίκτης της Μπαρτσελόνα λοιπόν προσπαθεί να βρει ποδοσφαιριστές που μπορούν να δώσουν ένα ή δύο χρόνια καλής απόδοσης και μέσα σε αυτούς ξεχωρίζει ο Ζορζίνιο.

Καρφία Πικέ για Μπαρτσελόνα: «Πώς να κερδίσεις το Champions League, όταν πουλάς καπνό;»
LA LIGA

11:41 - 05.03.2024

Καρφία Πικέ για Μπαρτσελόνα: «Πώς να κερδίσεις το Champions League, όταν πουλάς καπνό;»

Ο πρώην αμυντικός της Μπαρτσελόνα, Ζεράρ Πικέ μίλησε για την οικονομική κατάσταση της ισπανικής ομάδας, επικρίνοντας μάλιστα τις φρούδες ελπίδες που δημιουργεί ο σύλλογος στους φιλάθλους του.

Τα πράγματα πρόκειται να μείνουν ως έχουν στην Μπαρτσελόνα και δεν αναμένονται δαπανηρές μεταγραφικές κινήσεις τους επόμενους μήνες, εκτός αν οι Αραούχο και Ντε Γιονγκ φέρουν υψηλές προτάσεις στα γραφεία του συλλόγου, οι οποίες μετέπειτα θα επιτρέψουν να γίνουν επενδύσεις.