Το δράμα στη Μπαρτσελόνα συνεχίζεται: Ο Πέδρι τραυματίστηκε ξανά και «λύγισε»

Πέδρι

i

PrtScr

Το δράμα στη Μπαρτσελόνα συνεχίζεται: Ο Πέδρι τραυματίστηκε ξανά και «λύγισε»

Κώστας Τόπας 08:44 - 04.03.2024

Μετά τον τραυματισμό του Φρένκι ντε Γιονγκ, η Μπαρτσελόνα δέχθηκε άλλο ένα χτύπημα κόντρα στην Μπιλμπάο, καθώς τραυματίστηκε ο Πέδρι ο οποίος αποχώρησε από το ματς με δάκρυα στα μάτια.

Η «κατάρα» των τραυματισμών συνεχίζεται για τον Πέδρι. Κόντρα στη Μπιλμπάο (0-0), ο Ισπανός μέσος, ένιωσε κάποια μυική ενόχληση, με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί από τον Τσάβι και να καταρρεύσει, μιας και δεν μπορούσε να συνεχίσει τον αγώνα. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στην Ισπανία, πρόκειται για τραυματισμό του ιγνυακού τένοντα, από τον οποίο ο Πέδρι ταλαιπωρείται τους τελευταίους μήνες διαρκώς και του έχει στοιχίσει πολύτιμο αγωνιστικό χρόνο. Ο ίδιος ξέσπασε σε λυγμούς αποχωρώντας από το τερέν, αφού το σώμα του τον... πρόδωσε ακόμη μια φορά.

Εκτός από τον Πέδρι, ο Τσάβι είδε και τον Φρένκι ντε Γιονγκ να τραυματίζεται. Ο Ολλανδός μέσος έγινε κι αυτός αναγκαστική αλλαγή στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με τους Βάσκους και μάλιστα αποχώρησε με το ειδικό αυτοκίνητο από τον αγωνιστικό χώρο.

Καθώς η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει αυτή την κρίση στη μεσαία γραμμή, η ανθεκτικότητα και το βάθος της ομάδας θα δοκιμαστούν. Ο τρόπος με τον οποίο ελίσσεται ο Τσάβι σε αυτήν την προκλητική περίοδο θα μπορούσε να καθορίσει τη σεζόν του και να διαμορφώσει το μέλλον της δυναμικής της ομάδας στη μεσαία γραμμή.

«Οι τραυματισμοί του Πέδρι και του Ντε Γιονγκ δεν φαίνονται καλά νέα. Είμαστε λυπημένοι για αυτές τις δύο απουσίες, που φαντάζομαι θα είναι για αρκετά παιχνίδια», ανέφερε ο Τσάβι, με τα σχόλια του Ισπανού προπονητή της Μπαρτσελόνα να υποδηλώνουν ότι και οι δύο παίκτες θα χάσουν τον επερχόμενο δεύτερο αγώνα της Μπαρτσελόνα στο Champions League εναντίον της Νάπολι στις 12 Μαρτίου, κάτι που θα είναι τεράστιο πλήγμα.

«Ίσως οι τραυματισμοί επηρέασαν πάρα πολύ την ομάδα, αλλά στη συνέχεια στο δεύτερο ημίχρονο με τον Λαμίν δημιουργήσαμε κάποιες ευκαιρίες, αλλά δεν ήταν εκτός παιχνιδιού σήμερα. Δεν παίξαμε καλά. Δεν μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι σήμερα γιατί πρέπει να κάνουμε περισσότερα.

Όλοι, εγώ ως προπονητής, οι παίκτες. Εντάξει, πρέπει να βελτιωθούμε. Είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία που χάσαμε σήμερα. Πρέπει να ανακάμψουμε καλά, να σκεφτούμε τη Μαγιόρκα και να συνεχίσουμε», είπε μετά το τέλος του αγώνα ο Τσάβι.