Προτεραιότητα ο Λουίς Ενρίκε για τη Μπαρτσελόνα

Λουίς Ενρίκε

i

©PrtScr

Προτεραιότητα ο Λουίς Ενρίκε για τη Μπαρτσελόνα

Στέλιος Βαρδάκης 14:34 - 04.03.2024

Ο αθλητικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα, Ντέκο, τρέφει μεγάλη εκτίμηση για τον Λουίς Ενρίκε τον οποίο και θεωρεί τον ιδανικό για να αντικαταστήσει τον Τσάβι στο πάγκο των «μπλαουγκράνα». Μικέλ Αρτέτα, Τσάμπι Αλόνσο, Ντε Τσέρμπι αλλά και οι Τόμας Τούχελ και Χάνσι Φλικ βρίσκονται στο μικροσκόπιο.

Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή για τη νέα σεζόν καθώς ο Τσάβι έχει κάνει γνωστή εδώ και καιρό την απόφασή του να αποχωρήσει από την ομάδα της Καταλονίας στο τέλος της χρονιάς.

Έτσι οι διοικούντες των «μπλαουγκράνα» και κατά κύριο λόγο ο αθλητικός διευθυντής, Ντέκο, βρίσκονται σε αναζήτηση για τον προπονητή που θα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας την επόμενη σεζόν.

Σύμφωνα λοιπόν με τον δημοσιογράφο Σίκε Ροντρίγκεθ, ο Ντέκο θεωρεί ως τον ιδανικότερο για να ηγηθεί στον πάγκο της Μπάρτσα τον Λουίς Ενρίκε, ο οποίος αυτή τη περίοδο βρίσκεται στην Παρί Σεν Ζερμέν. Από εκεί και πέρα, στα υπόψιν του έχει κι άλλες περιπτώσεις προπονητών, όπως οι Μικέλ Αρτέτα, Τσάμπι Αλόνσο, Ντε Τσέρμπι, Τόμας Τούχελ και Χάνσι Φλικ, με τη κάθε υπόθεση να έχει τα θετικά και αρνητικά της.

Συγκεκριμένα ο Ροντρίγκεθ ανέφερε: «Σε έναν ιδανικό κόσμο, ο αγαπημένος προπονητής του Ντέκο είναι ο Λουίς Ενρίκε. Τον συμπαθεί πραγματικά ως προπονητή. Αλλά το αν μπορεί να τον πάρει ή όχι είναι άλλο θέμα, γιατί έχει συμβόλαιο με την PSG. Του αρέσουν επίσης νέοι προπονητές όπως ο Μίκελ Αρτέτα και ο Ζαμπί Αλόνσο. Θαυμάζει και τον Ρομπέρτο ντε Ζέρμπι, οι μέθοδοί του είναι γνωστές. Προφανώς, έχουμε μιλήσει πολύ για τις γερμανικές επιλογές: Ο Χάνσι Φλικ, ο Τόμας Τούχελ... Η οικονομική κατάσταση είναι αυτή που είναι και αποτελεί περιοριστικό παράγοντα, αλλά αυτή τη στιγμή, ο προπονητής που αρέσει περισσότερο στον Ντέκο είναι ο Λουίς Ενρίκε».

Να υπενθυμίσουμε, ότι ο Ενρίκε έχει συμβόλαιο σε ισχύ με την Παρί Σεν Ζερμέν, μέχρι το καλοκαίρι του 2025.

Το παρελθόν του Ενρίκε στην Μπαρτσελόνα

Το όνομα του Λουίς Ενρίκε μόνο άγνωστο δεν είναι για τους φιλάθλους της Μπαρτσελόνα που τους φέρνει μόνο ευχάριστες αναμνήσεις. Ο Ισπανός κόουτς έχει υπηρετήσει τον σύλλογο της Καταλονίας τόσο από το πόστο του ποδοσφαιριστή όσο και από εκείνο του προπονητή.

Δίλημμα στην Μπαρτσελόνα με Λεβαντόφσκι
LA LIGA

15:29 - 02.03.2024

Δίλημμα στην Μπαρτσελόνα με Λεβαντόφσκι

Το μέλλον του Πολωνού επιθετικού στην Μπαρτσελόνα είναι δυσοίωνο. Η προσφορά και η αφοσίωση του εκτιμάται ιδιαίτερα από τον σύλλογο, ωστόσο ο επόμενος προπονητής θα πρέπει να παίξει καθοριστικό ρόλο στην τελική απόφαση, για το αν ο Λεβαντόφσκι θα συνεχίσει ή όχι στους «μπλαουγκράνα».

Μάλιστα, ως προπονητής κατέκτησε το τρεμπλ (Πρωτάθλημα, Κυπελλο, Champions League) τη σεζόν 2014/15 ενώ την επόμενη πανηγύρισε το νταμπλ.