Καρφία Πικέ για Μπαρτσελόνα: «Πώς να κερδίσεις το Champions League, όταν πουλάς καπνό;»
i

© Intime

Καρφία Πικέ για Μπαρτσελόνα: «Πώς να κερδίσεις το Champions League, όταν πουλάς καπνό;»

Γιάννης Λιβανός 11:41 - 05.03.2024

Ο πρώην αμυντικός της Μπαρτσελόνα, Ζεράρ Πικέ μίλησε για την οικονομική κατάσταση της ισπανικής ομάδας, επικρίνοντας μάλιστα τις φρούδες ελπίδες που δημιουργεί ο σύλλογος στους φιλάθλους του.

Το τελευταίο διάστημα κυκλοφόρησαν κάποια δημοσιεύματα που ήθελαν τον Χάαλαντ κοντά στην Μπαρτσελόνα, με τον μάνατζερ του παίκτη μάλιστα να φέρεται να συναντήθηκε με εκπροσώπους του καταλανικού συλλόγου προκειμένου να συζητηθεί η πιθανότητα μεταγραφής του Νορβηγού στους «μπλαουγκράνα».

Η παραπάνω είδηση, «έδωσε» το πάτημα στον Ζεράρ Πικέ να σχολιάσει την οικονομική κατάσταση που βιώνει η Μπαρτσελόνα. Ο άλλοτε στόπερ των Καταλανών βρέθηκε καλεσμένος σε μια διαδικτυακή εκπομπή ( Ibai Llanos στο Twitch) και ρωτήθηκε για την κατάσταση του συλλόγου και μεταξύ άλλων επέκρινε το γεγονός ότι η ομάδα έχει «γεννήσει» ψεύτικες ελπίδες στο φίλαθλο κοινό της αναφορικά με τις δυνατότητες της τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πικέ:

«Αυτό που θέλουν οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα είναι να μάθουν την αλήθεια και να την αντιμετωπίσουν. Εάν είναι αλήθεια ότι η πραγματικότητα είναι αυτή, πρέπει να το πούμε.

Αυτό που δεν μπορείς να κάνεις είναι να πουλάς καπνό και να λες ότι θα κερδίσουμε το Champions League και δεν έχεις καν λεφτά για να αγωνιστείς.

Δεν γνωρίζω την τρέχουσα κατάσταση του συλλόγου, φαίνεται ότι δεν είναι πολύ καλή, αλλά νομίζω ότι αυτό που αρέσει στο μέλος είναι να το αντιμετωπίσει και να πει του πουν την αλήθεια.

Προτεραιότητα ο Λουίς Ενρίκε για τη Μπαρτσελόνα
LA LIGA

14:34 - 04.03.2024

Προτεραιότητα ο Λουίς Ενρίκε για τη Μπαρτσελόνα

Ο αθλητικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα, Ντέκο, τρέφει μεγάλη εκτίμηση για τον Λουίς Ενρίκε τον οποίο και θεωρεί τον ιδανικό για να αντικαταστήσει τον Τσάβι στο πάγκο των «μπλαουγκράνα». Μικέλ Αρτέτα, Τσάμπι Αλόνσο, Ντε Τσέρμπι αλλά και οι Τόμας Τούχελ και Χάνσι Φλικ βρίσκονται στο μικροσκόπιο.

Να του πεις "άκου, για τα επόμενα δύο-τρία χρόνια θα έχουμε παίκτες από τη Masia. Εάν ο σύλλογος πραγματικά δεν έχει ούτε δεκάρα, τι μπορεί να κάνει; Το "Θα υπογράψω τον Χάλαντ" είναι πολύ ωραίο, αλλά πώς το κάνεις; Δεν το λέω γιατί τώρα βγήκε μια φήμη. Λέω Χάλαντ, όπως θα μπορούσα να πω τον Εμπαπέ».