Ποδοσφαιρίστρια της Τσέλσι θα δικασθεί για ρατσιστική επίθεση σε αστυνομικό
i

© PrtScr

Ποδοσφαιρίστρια της Τσέλσι θα δικασθεί για ρατσιστική επίθεση σε αστυνομικό

Γιάννης Λιβανός 12:14 - 05.03.2024

Η Αυστραλή διεθνής ποδοσφαιρίστρια, Σαμ Κερ, που αγωνίζεται στην Τσέλσι θα δικασθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο για ρατσιστική προσβολή αστυνομικού, κατηγορία για την οποία η ίδια δήλωσε αθώα.

Μπλεξίματα με τον νόμο για τη Σαμ Κερ! Η Αυστραλή επιθετικός της Τσέλσι αναμένεται να βρεθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων, προκειμένου να εκδικασθεί η υπόθεση της για ρατσιστική επίθεση εις βάρος αστυνομικού.

 Το εν λόγω περιστατικό είναι παλιό και χρονολογείται από τις 30 Ιανουαρίου του 2023 στην περιοχή Τουίκενχαμ, στα νοτιοδυτικά προάστια του Λονδίνου, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας και συνέβη, όταν ένας αστυνομικός πήρε θέση σε μια διαφωνία για τον ναύλο μιας διαδρομής με ταξί.

Η 30χρονη Κερ, η οποία αγωνίζεται στην Τσέλσι, αναμένεται να δικασθεί τον Φεβρουάριο του 2025. Η διάσημη παίκτρια, διώκεται για «απειλητική και προσβλητική συμπεριφορά», μια κατηγορία που τιμωρείται με πρόστιμο ή ποινή φυλάκισης εάν αποδειχθεί το αδίκημα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Αυστραλιανής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Τζέιμς Τζόνσον είπε ότι οι κατηγορίες είναι «ανησυχητικές» και «πολύ σοβαρές» δηλώνοντας το εξής: «Αυτό αφορά στον ρατσισμό και δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό στο άθλημά μας».

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας της Αυστραλίας, Τόνι Γκούσταφσον, δήλωσε την Τρίτη (05/03) «έκπληκτος» και είπε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει την παράβαση επειδή είναι το εν λόγω ζήτημα άπτεται των νόμων.

 «Το μόνο πράγμα που μπορώ να σχολιάσω είναι η εμπειρία μου και η σχέση μου με την Σαμ ως άνθρωπο και ως ποδοσφαιρίστρια. Και είχα μόνο θετικές εμπειρίες» φέρεται να δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής του γυναικείου τμήματος εθνικής της Αυστραλίας.

Υπενθυμίζεται, ότι στις αρχές του Ιανουαρίου που μας πέρασε, η Κερ υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση για αποκατάσταση ρήξης πρόσθιου χιαστού συνδέσμου, που υπέστη στο πλαίσιο της προετοιμασίας στο Μαρόκο και πλέον βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας της και επομένως αναμένεται να χάσει όλο το υπόλοιπο της σεζόν με την Τσέλσι.