Ιστορικός διορισμός διαιτητή ινδικής καταγωγής στην Premier League

Σάνι Σινγκ Γκιλ

i

PrtScr

Ιστορικός διορισμός διαιτητή ινδικής καταγωγής στην Premier League

Κώστας Τόπας 10:48 - 05.03.2024

Το Κρίσταλ Πάλας - Λούτον το προσεχές Σάββατο (09/03) θα είναι ο πρώτος αγώνας της Premier League, με διαιτητή ινδικής καταγωγής!

Το Σάββατο (09/03), ο Σάνι Σινγκ Γκιλ θα γίνει ο πρώτος διαιτητής ινδικής καταγωγής που θα διευθύνει έναν αγώνα της Premier League αφού ορίστηκε, σε ηλικία 39 ετών, για τον αγώνα Κρίσταλ Πάλας - Λούτον ου θα διεξαχθεί στο «Selhurst Park» του Λονδίνου.

«Θα είναι ο πρώτος Βρετανός Νοτιοασιάτης που θα διαιτητεύσει αγώνα στην Premier League», ανακοίνωσε η Premie League. Ο Σάνι Σινγκ Γκιλ ακολουθεί το παράδειγμα του πατέρα του, Ζαρνέλ Σινγκ Γκιλ, ο οποίος παραμένει ο μόνος διαιτητής ποδοσφαίρου του αγγλικού πρωταθλήματος που έχει φορέσει τουρμπάνι.

Ο Ζαρνέλ Σινγκ Γκιλ, γεννήθηκε στην Ινδία και μετακόμισε στην Αγγλία με τη μητέρα και την αδερφή του όταν ήταν τριών ετών. Αφού έκανε το ντεμπούτο του στις 10 Αυγούστου 2004 σε μια αναμέτρηση της Μπρίστολ Ρόβερς με τη Μπέρι Τάουν, διεύθυνε σχεδόν 200 αγώνες σε όλα τα τμήματα του αγγλικού ποδοσφαίρου μέχρι το 2010. 

Ο αδερφός του Σάνι Σινγκ Γκιλ, είναι επίσης διαιτητής. Σύμφωνα με την Premier League, o Μπούπιντερ είναι «ο πρώτος Σιχ του Πουντζάμπι (οπαδός του Σιχισμού, μιας μονοθεϊστικής θρησκείας) που είναι βοηθός διαιτητή» στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, συγκεκριμένα σε έναν αγώνα Σαουθάμπτον-Νότιγχαμ Φόρεστ τον Ιανουάριο του 2023.