Τσέλσι - Λίβερπουλ: Όλα μηδέν στο ντέρμπι των απογοητευμένων

Τσέλσι - Λίβερπουλ

i

Λίβερπουλ - Τσέλσι/ ©Photo By Laurence Griffiths/Getty Images/Ideal Images

Τσέλσι - Λίβερπουλ: Όλα μηδέν στο ντέρμπι των απογοητευμένων

Κώστας Τσιακλής 23:59 - 04.04.2023 / Ανανεώθηκε: 00:25 - 05.04.2023

Τσέλσι και Λίβερπουλ κόλλησαν (ξανά) στη λευκή ισοπαλία (0-0) και έχασαν εκ νέου πολύτιμο έδαφος για έξοδο στην Ευρώπη.

Στο εξ αναβολής ντέρμπι της Premier League, Τσέλσι και Λίβερπουλ έμειναν για ακόμα μια φορά στο 0-0 και έχασαν πολύτιμο έδαφος για έξοδο στην Ευρώπη τη νέα περίοδο. Πλέον οι δύο ομάδες μετράνε τέσσερις συνεχόμενες λευκές ισοπαλίες στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Η Τσέλσι μπήκε πολύ καλύτερα στο ματς και οι πρώτες τις δύο ευκαιρίες προήλθαν από λάθος του Κώστα Τσιμίκα. Αρχικά στο 4’ ο Έλληνας διεθνής έχασε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου και οι γηπεδούχοι έφυγαν στην αντεπίθεση με ωραία συνεργασία των Κάι Χάβερτζ, Ρις Τζέιμς και Ζοάο Φέλιξ, με τον Ζόελ Μάτιπ να σταματά την προσπάθεια του τελευταίου.

Ένα λεπτό αργότερα ο αριστερός μπακ της Λίβερπουλ έκανε ξανά λάθος και οι «μπλε» βγήκαν εκ νέου στην αντεπίθεση. Η μπάλα κατέληξε στον Ματέο Κόβατσιτς μέσα στην περιοχή, ο Κροάτης πέρασε τον τερματοφύλακα της Λίβερπουλ, Άλισον, όμως είδε τον Κονατέ να αποκρούει το πλασέ του πάνω στη γραμμή.

Η Τσέλσι «απείλησε» ξανά στο 12’ με τον Άλισον να σταματάει το πλασέ του Κάι Χάβερτζ από κοντινή απόσταση. Οι «μπλε» πέτυχαν γκολ στο 24’ με τον Ρις Τζέιμς όμως το τέρμα ακυρώθηκε για οφσάιντ του Ένζο Φερνάντες.

Πρώην θρύλος της Λίβερπουλ αποθέωσε τον Τσιμίκα: «Ήταν τυχερός ο Γκουαρδιόλα που δεν ήμουν εγώ, θα δεχόμουν τιμωρία 10 αγωνιστικών»
PREMIER LEAGUE

16:34 - 04.04.2023

Πρώην θρύλος της Λίβερπουλ αποθέωσε τον Τσιμίκα: «Ήταν τυχερός ο Γκουαρδιόλα που δεν ήμουν εγώ, θα δεχόμουν τιμωρία 10 αγωνιστικών»

Ο θρύλος της Λίβερπουλ, Τζον Όλντριτζ, σχολίασε το περιστατικό με τον πανηγυρισμό του Πεπ Γκουαρδιόλα μπροστά στον Κώστα Τσιμίκα και έδωσε τα εύσημα στον Έλληνα μπακ για τη συμπεριφορά του. Παράλληλα δήλωσε πως αν ήταν αυτός στη θέση του, θα έπαιρνε τιμωρία 10 αγωνιστικών.

Η Λίβερπουλ έφτασε κοντά στο γκολ σε δύο περιπτώσεις στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Αρχικά ο Τζο Γκόμεζ επιχείρησε σουτ εκτός περιοχής, το οποίο απέκρουσε ο Κέπα ενώ ο Φοφανά σταμάτησε προ της γραμμής την προσπάθεια του Φαμπίνιο, που ήρθε μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κώστα Τσιμίκα.

Η πρώτη φάση του δευτέρου ημιχρόνου ανήκε στην Τσέλσι, με τον Κόβατσιτς να βγαίνει σε θέση τετ-α-τετ όμως το σουτ του Κροάτη μέσου ήταν κακό και έφυγε ψηλά άουτ. Στο 50΄ο Κάι Χάβερτζ βγήκε και αυτός απέναντι στον Άλισον. Ο βραζιλιάνος γκολκίπερ απέκρουσε αρχικά το σουτ του, όμως η μπάλα βρήκε ξανά πάνω στον Γερμανό και κατέληξε στα δίχτυα. Τελικά μετά από παρέμβαση του VAR, το γκολ ακυρώθηκε για χέρι του Χάβερτζ.

Η επόμενη καλή στιγμή ήταν στο 77’ και πάλι για την Τσέλσι. Έπειτα από ασυνεννοησία του Μάτιπ με τον Άλισον η μπάλα κατέληξε στον Ζοάο Φέλιξ που επιχείρησε το σουτ όμως ήταν και αυτός άστοχος. Η τελευταία φάση του αγώνα ήταν για τους γηπεδούχους στο 94', με τον Ένζο Φερνάντες να κάνει ένα σουτ εκτός περιοχής όμως η μπάλα πήγε πάνω από τα δοκάρια του Άλισον.

Με αυτό το αποτέλεσμα η Τσέλσι έμεινε για τρίτο σερί ματς χωρίς νίκη και βρίσκεται στη 11η θέση με 39 βαθμούς, όσους έχει και η 10η Φούλαμ, η οποία έχει ένα παιχνίδι λιγότερο. Την ίδια ώρα η Λίβερπουλ παρέμεινε για τέταρτο παιχνίδι μακριά από τις επιτυχίες και οπισθοχώρησε στην 8η θέση με 43 βαθμούς.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στην αστοχία της Τσέλσι, η οποία είχε πολλές κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρει και να τιμωρήσει τα κενά στην άμυνα της Λίβερπουλ. Παράλληλα οι κεντρικοί αμυντικοί των «κόκκινων» και ο Άλισον είχαν κάνει κάποιες καθοριστικές επεμβάσεις την τελευταία στιγμή. 

MVP: Σε μια λευκή ισοπαλία ο τίτλος του MVP πάει συνήθως σε αμυντικούς. Για την Τσέλσι ξεχώρισε ο Γουέσλεϊ Φοφανά, ο οποίος τα πήγε αρκετά καλά στο μαρκάρισμα του Ντάργουιν Νούνιεζ που ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης της Λίβερπουλ. Για τους φιλοξενούμενους ξανά κορυφαίος ήταν ο Άλισον αφού σταμάτησε δύο φορές τους επιθετικούς της Τσέλσι.