Το ματς της χρονιάς: Η Τσέλσι έκανε την ανατροπή στην ανατροπή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πήρε ασύλληπτη νίκη

Οι παίκτες της Τσέλσι

i

Photo by Mike Hewitt/Getty Image

Το ματς της χρονιάς: Η Τσέλσι έκανε την ανατροπή στην ανατροπή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πήρε ασύλληπτη νίκη

Τζιοβάνι Ζάκαρη 00:22 - 05.04.2024 / Ανανεώθηκε: 00:49 - 05.04.2024

Ένα επικό παιχνίδι παρακολούθησαν οι θεατές του Τσέλσι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την πρώτη να φέρνει το ματς τούμπα στα τρία τελευταία λεπτά του αγώνα (4-3). Νωρίτερα οι «Κόκκινοι Διάβολοι» είχαν μετατρέψει το 2-0 σε 2-3, όμως οι «μπλε» τελικά πέτυχαν μία από τις πιο ιστορικές ανατροπές στην Premier League.

Ένα από τα κορυφαία παιχνίδια της φετινής Premier League πρόσφεραν οι Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την πρώτη να παίρνει ασύλληπτη ανατροπή στο «Στάμφορντ Μπριτζ» . To ματς είχε τρομερές εναλλαγές συναισθημάτων, αφού το 2-0 έγινε 2-3 και τελικά το 2-3 έγινε 4-3 στα τρία τελευταία λεπτά του αγώνα, προκαλώντας παράκρουση στο γήπεδο του Λονδίνου.

Μόλις στο 4ο λεπτό ο Γκάλαχερ έκανε το 1-0, όταν ο ίδιος υποδέχθηκε την μπαλιά του Γκούστο - που κόντραρε - και την έστειλε στα δίχτυα του Ονάνα. Στο 18' το πράγμα φάνηκε να γίνεται πιο εύκολο για τους παίκτες του Ποτσετίνο, αφού ο Κουκουρέγια δέχθηκε μαρκάρισμα από τον Άντονι εντός περιοχής και ο Πάλμερ εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι της ομάδας του ένα λεπτό αργότερα. Όμως οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν αντίδραση

Στο 34ο λεπτό ο Καϊσέδο τροφοδότησε τον Γκαρνάτσο, ο οποίος στο τετ-α-τετ με τον Πέτροβιτς σκόραρε και μείωσε σε 2-1. Εν τέλει το τελικό 2-2 του ημιχρόνου διαμορφώθηκε λίγο αργότερα (38'), όταν η σέντρα του Νταλότ και η κεφαλιά του Μπρούνο Φερνάντες έφεραν την ισοφάριση για τους «Κόκκινους Διαβόλους». Ωστόσο, η Τσέλσι θα μπορούσε να είχε ανακτήσει το προβάδισμα στο 45+4', παρόλα αυτά η κεφαλιά του Γκάλαχερ κατέληξε στο αριστερό δοκάρι.

Τα πράγματα μετατράπηκαν σε όνειρο για τον σύλλογο του Τεν Χαχ, όταν στο 67' έκανε την ολική ανατροπή στο σκορ. Για να συμβεί αυτό, ο Άντονι έκανε τρομερή μπαλιά με αποδέκτη τον Γκαρνάτσο, ο οποίος πέτυχε το 3-2 για την ομάδα του. Όλα από εκείνο το σημείο έδειχναν νίκη των φιλοξενούμενων. Αυτή θα ερχόταν αν η Τσέλσι δεν έβγαζε το πάθος των δύο τελευταίων λεπτών, για να πάρει μία ιστορική ανατροπή.

Στο 90+7' και ενώ έμενε ένα λεπτό ακόμα, ο Νταλότ «γκρέμισε» τον Μαντουέκε και ο Πάλμερ από τα 11 μέτρα έφερε την ισοφάριση στο 90+10'. Αυτή δεν ήταν η τελευταία λέξη των «μπλε», εντούτοις! Ο σκόρερ του τελευταίου τέρματος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην αντίπαλη άμυνα και στο 90+11' μέσα από την περιοχή έκανε ανατροπή στην ανατροπή της Μάντσεστερ, προκαλώντας... έκρηξη χαράς στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 31ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE:

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: