Παίκτης της Τσέλσι κατηγορήθηκε για ρατσισμό επειδή αρνήθηκε να χαιρετήσει ένα παιδί (vid)

Κόνορ Γκάλαχερ

i

PrtScr

Παίκτης της Τσέλσι κατηγορήθηκε για ρατσισμό επειδή αρνήθηκε να χαιρετήσει ένα παιδί (vid)

Κώστας Τόπας 10:41 - 03.04.2024

Ο Κόνορ Γκάλαχερ ήταν ο πρωταγωνιστής ενός βίντεο, λίγο πριν την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, που πυροδότησε διαμάχες στα κοινωνικά δίκτυα.

Μετά την έκρηξη της υπόθεσης Βινίσιους, ο κόσμος του ποδοσφαίρου άρχισε να βάζει ξανά τον μεγεθυντικό φακό και να τιμωρεί τις ρατσιστικές συμπεριφορές ορισμένων παικτών τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου. Και στη μέση αυτού του ευαίσθητου θέματος εμφανίζεται ο Κόνορ Γκάλαχερ, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι αρνήθηκε να χαιρετήσει ένα μαύρο παιδί.

Ο μέσος της Τσέλσι ήταν ο πρωταγωνιστής ενός βίντεο που πυροδότησε διαμάχη και προκάλεσε την έκρηξη χιλιάδων χρηστών στα κοινωνικά δίκτυα. Σε αυτό φαίνεται να περπατά μέσα από τα φυσούνα του «Στάμφορντ Μπριτζ» και να κάνει χειραψία με ένα μικρό αγόρι που ήταν στο βάθος. Όταν ένα άλλο παιδί άπλωσε το χέρι του για να τον χαιρετήσει  ο Γκάλαχερ απλώς έβαλε την παλάμη του στην πλάτη του και άρχισε να συνομιλεί με τον συμπαίκτη του που ήταν πιο πίσω.

Αυτή η στάση του Γκάλαχερ έγινε viral και πυροδότησε κάθε είδους αντιδράσεις. Πολλοί λογαριασμοί τον κατηγόρησαν ότι είναι ρατσιστής και ζήτησαν μια υποδειγματική κύρωση από την Premier League. Άλλοι, όμως, τον υπερασπίστηκαν και τον διαβεβαίωσαν ότι προηγουμένως είχε χαιρετήσει τον μικρό θαυμαστή.

Μάλιστα, μοιράστηκαν ακόμη και φωτογραφίες του Άγγλου μέσου να τον αγκαλιάζει πριν βγει στον αγωνιστικό χώρο για να αντιμετωπίσει την Μπέρνλι. Η αλήθεια είναι ότι ούτε ο παίκτης ούτε οι «μπλε» εκφράστηκαν δημόσια σχετικά με αυτό το επίμαχο επεισόδιο.

Η Τσέλσι, που κόντρα στην Μπέρνλι έπαιξε με παίκτη παραπάνω από το 40ο λεπτό όταν αποβλήθηκε ο Λόρεντζ Ασινιόν, είναι 11η στον πίνακα της Premier League, 27 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ. Η σεζόν μιας «Big Six» ομάδας που δεν έχει πλέον συμμετάσχει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις φέτος είναι σίγουρα απογοητευτική.