Νέο «λίφτινγκ» ετοιμάζει η Τσέλσι και βγάζει στο «σφυρί» εννέα παίκτες

Τσέλσι

i

Photo by Clive Rose/Getty Images

Νέο «λίφτινγκ» ετοιμάζει η Τσέλσι και βγάζει στο «σφυρί» εννέα παίκτες

Κώστας Τόπας 13:45 - 14.04.2023

Η διοίκηση της Τσέλσι, είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε νέο «λίφτινγκ» του ρόστερ, ενόψει της νέας σεζόν, μιας κι αρκετοί ποδοσφαιριστές παρουσιαστήκαν κατώτεροι των περιστάσεων.

Από τότε που ο Αμερικανός επιχειρηματίας Τοντ Μπόελι ανέλαβε τα ηνία της Τσέλσι έχει καταβάλει ένα απίστευτο ποσό χρημάτων χρήματα σε μια προσπάθεια να χτίσει από την αρχή την ομάδα των «μπλε». Μέχρι σήμερα, ο ισχυρός άνδρας των Λονδρέζων έχει ξοδέψει 800 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση 17 νέων παικτών και με την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο να πλησιάζει, η Τσέλσι πρόκειται να τακτοποιήσει το ρόστερ της.

Σύμφωνα με την «Daily Mirror», εννέα παίκτες βλέπουν την πόρτα της εξόδου από τον σύλλογο. Συγκεκριμένα, οι Μέισον Μάουντ, Κόνορ Γκάλαγκερ, Ρούμπεν Λόφτους Τσικ είναι τρεις από τους εννέα, τους οποίους η διοίκηση της Τσέλσι θα βάλει στη βιτρίνα προς πώληση, στην προσπάθειά της να ισορροπήσει τα βιβλία για να τηρήσει τους κανόνες του Financial Fair Play. Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Μάουντ έχει συνδεθεί με μια μετακόμιση στην Λίβερπουλ, η οποία πρόκειται να ενισχυθεί με νέα πρόσωπα το καλοκαίρι. Ένας άλλος παίκτης, του οποίου το μέλλον είναι αβέβαιο, είναι ο Γάλλος μέσος Ενκολό Καντέ, του οποίου το συμβόλαιο λήγει στο τέλος της σεζόν και δεν έχει ακόμη έρθει σε νέα συμφωνία με τους «μπλε».

Ο Ματέο Κόβατσιτς, είναι ένας ακόμα παίκτης που η διοίκηση της Τσέλσι θα επιδιώξει να παραχωρήσει το καλοκαίρι, μιας και μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του. Ο Πιερ Έμερικ Ομπαμεγιάνγκ είναι βέβαιο ότι θα αποχωρήσει από την ομάδα του Λονδίνου, μιας και οι εμφανίσεις του δεν έχουν πείσει κανέναν στον σύλλογο, έχοντας  έχοντας σκοράρει μόνο μία φορά σε 13 εμφανίσεις στην Premier League.

Ο Μαροκανός εξτρέμ, Χακίμ Ζιγέχ θεωρείται από τους Άγγλους, ότι είναι βέβαιο ότι θα αναζητήσει μεταγραφή, αφού δεν κατάφερε να αρπάξει τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν. Οπως επίσης, υπάρχουν αμφιβολίες και για το μέλλον του Αμερικανού εξτρέ, Κρίστιαν Πούλισιτς, ο οποίος έχει χάσει τη θέση του από το βασικό σχήμα των Λονδρέζων.

Ενώ πρέπει να ληφθεί απόφαση για τον Ρομέλου Λουκάκου, ο Βέλγος στράικερ αυτή τη στιγμή είναι δανεικός στην Ίντερ, αλλά η παραμονή στην Τσέλσι φαίνεται απίθανη. Συνολικά, ήταν μια δύσκολη σεζόν για την ομάδα του Μπόελι. Ο Τόμας Τούχελ απολύθηκε τον Σεπτέμβριο και ο διάδοχός του Γράχαμ Πότερ απομακρύνθηκε πριν από μερικές εβδομάδες, για να αναλάβει -έστω και προσωρινά- τα ηνία ο Φρανκ Λάμπαρντ.