Ο Πάλμερ που «έκοψε» ο Γκουαρδιόλα έχει ήδη ξεπεράσει ολόκληρη την Τσέλσι της περασμένης σεζόν

Κόουλ Πάλμερ

i

©Photo by Chris Lee - Chelsea FC/Chelsea FC via Getty Images/Ideal Images

Ο Πάλμερ που «έκοψε» ο Γκουαρδιόλα έχει ήδη ξεπεράσει ολόκληρη την Τσέλσι της περασμένης σεζόν

Κώστας Τόπας 10:00 - 14.01.2024

Το νέο μεγάλο αστέρι της ομάδας του Λονδίνου, Κόουλ Πάλμερ έχει ήδη ξεπεράσει όλους τους παίκτες της Τσέλσι από την περσινή σεζόν σε γκολ και ασίστ.

Η Τσέλσι έχει νέο ήρωα. Παρά το γεγονός ότι έχει ξοδέψει περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ σε παίκτες όπως ο Μούντρικ, ο Έντσο Φερνάντες ή ο Μόισες Καϊσέδο, ο Κόουλ Πάλμερ, που υπέγραψε για 45 εκατομμύρια ευρώ, είναι το μεγάλο αστέρι αυτής της νέας ομάδας που φτιάχνουν οι Λονδρέζοι.

Η σεζόν του Άγγλου έχει ήδη ξεκινήσει με πολύ θετικό τρόπο. Οσο ήταν στη Σίτι, ξεκίνησε στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, κόντρα στη Σεβίλλη. Ήταν το γκολ της ισοφάρισης, που έδωσε στην ομάδα του Γκουαρδιόλα την ευκαιρία να πάει στην παράταση και αργότερα να κερδίσει στα πέναλτι. Παρά αυτή την απόδοση, ο Καταλανός τεχικός δεν του έδωσε λεπτά στα πρώτα παιχνίδια της Premier League κι έτσι ο Πάλμερ ζήτησε να φύγει από τους Πολίτες.

Ο Γκουαρδιόλα δεν δημιούργησε προβλήματα, και τον άφησε να πάει στην Τσέλσι για 45 εκατομμύρια ευρώ την τελευταία μέρα της μεταγραφικής αγοράς το περασμένο καλοκαίρι Μια πώληση που φαινόταν πολύ καλή για έναν παίκτη που δεν ήταν ποτέ βασικός για τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ξεπέρασε την Τσέλσι της περασμένης σεζόν

Σε μόλις πέντε μήνες, ο Πάλμερ έχει ξεπεράσει ολόκληρη την ομάδα της Τσέλσι της περασμένης σεζόν σε γκολ και ασίστ. Έχει εννέα γκολ και τέσσερις 4 ασίστ στην Premier League, νούμερα περισσότερα από κάθε παίκτη της ομάδας του Λονδίνου τη σεζόν 22/23. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Κάι Χάβερτς, με επτά τέρματα, ενώ κορυφαίες στις ασίστ ήταν οι Στέρλινγκ και Ζιγέχ με τρεις.

Εννέα γκολ σε 17 αναμετρήσεις

Επιπλέον, ο 21χρονος Άγγλος μεσοεπιθετικός έχει συμμετάσχει σε όλα τα γκολ των «μπλε» στα δύο τελευταία παιχνίδια της Premier League. Δικό του ήταν το γκολ κόντρα στη Φούλαμ που έδωσε στην Τσέλσι τους 3 βαθμούς, ενώ την προηγούμενη αγωνιστική σκόραρε δύο φορές και μοίρασε μία ασίστ, στη νίκη των Λονδρέζων κόντρα στη Λούτον.

Τώρα, ο Πάλμερ έχει σχεδόν τη μισή σεζόν για να συνεχίσει να αυξάνει τα ρεκόρ του και να προσπαθήσει να προκριθεί στην Ευρώπη για μια Τσέλσι που έχει τρεις συνεχόμενες νίκες στην εγχώρια διοργάνωση και έχει βυθιστεί πλήρως στον αγώνα για την Ευρώπη. Το βέβαιο είναι ότι τα 45 εκατομμύρια ευρώ που ξόδεψε η Τσέλσι για τον Πάλμερ φαίνονται λίγα. Μεγάλη επένδυση από τον Τοντ Μπόελι, ο οποίος με τον νεαρό αστέρα έκανε την καλύτερη υπογραφή από τότε που ηγήθηκε της ομάδας.