Ποτσετίνο: «Θέμα εμπειρίας και όχι πειθαρχίας οι κίτρινες κάρτες»

Μαουρίσιο Ποτσετίνο

i

© Intime

Ποτσετίνο: «Θέμα εμπειρίας και όχι πειθαρχίας οι κίτρινες κάρτες»

Ιάσονας Τσίλης 11:16 - 26.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 26.12.2023

Για την... συνήθεια που έχουν οι ποδοσφαιριστές της Τσέλσι να παίρνουν κίτρινες κάρτες τη φετινή σεζόν μίλησε ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο, τονίζοντας ότι πρόκειται για θέμα έλλειψης εμπειρίας.

Η Τσέλσι μεταξύ άλλων, έχει να αντιμετωπίσει φέτος το πρόβλημα των κίτρινων καρτών, με τους Ραχίμ Στέρλινγκ και Κόουλ Πάλμερ να απουσιάζουν από την ερχόμενη αναμέτρηση με την Κρίσταλ Πάλας (27/12).

Συγκεκριμένα, οι ποδοσφαιριστές της έχουν δεχθεί 56 κίτρινες κάρτες, αριθμός πολύ μεγάλος αν αναλογιστούμε ότι οι «μπλε» έχουν αγωνιστεί 18 φορές.

Την περασμένη αγωνιστική, την παραμονή των Χριστουγέννων, η ομάδα του Μαουρίσιο Ποτσετίνο, δέχθηκε έξι κίτρινες κάρτες στην ήττα με 2-1 από τη Γουλβς, με τους Νίκολας Τζάκσον, Μάλο Γκούστο, Κόνορ Γκάλαχερ, Μάρκους Μπετινέλι, Στέρλινγκ και Κόουλ Πάλμερ να μπαίνουν στο μπλοκάκι του διαιτητή.

Ο Αργεντίνος τεχνικός της ομάδας, ρωτήθηκε αν το εν λόγω ζήτημα αποδίδεται στην έλλειψη πειθαρχίας, με τον ίδιο να απαντά: 

«Όχι, είναι αντιπροσωπευτικό του γεγονότος ότι παίζουμε για την Τσέλσι, είμαστε μεγάλος σύλλογος και νιώθετε την πίεση. Όταν είσαι απογοητευμένος και δεν έχεις λίγη εμπειρία, είναι κάτι που μπορούμε να βελτιώσουμε.

Είναι η πρώτη σεζόν του Πάλμερ στην Premier League και είναι φυσιολογικό. Παίζει για την Τσέλσι. Φυσικά, είναι απογοητευτικό. Αλλά οι παίκτες νοιάζονται, οι παίκτες θέλουν να κερδίζουν. Δεν πρόκειται για έλλειψη πειθαρχίας, αλλά για την ικανότητα ανάγνωσης της κατάστασης του παιχνιδιού».